iTuner Tops: hitlijsten bekijken met iPhone-app

iTuner Tops is een leuke iPhone-app om hitlijsten op genre, albums, nummers en op stijgers kan bekijken en beluisteren.

iTuner Tops muzieklijsten hitlijsten iPhone iPadMuziekcharts met de grootste hits hebben de laatste jaren flink aan relevantie ingeboet. Lijsten worden natuurlijk steeds moeilijker samen te stellen met alle verschillende streaming muziekdiensten en oncontroleerbare downloads bovendien had je de Top 40 of Top 50 niet meer nodig om aan inspiratie voor nieuwe muziek te komen. iTuner Tops springt in het gat. De applicatie leest populaire muziek op iTunes uit in verschillende genres en doet dat bovendien per land, waarbij ook de cijferfetisjist wordt bediend.

Wereldbol

Ontwikkelaar Appgeneration Software zorgt ervoor dat je meteen tegen Nederland en België aankijkt op de wereldbol. Die kan je draaien om de lijsten per land te zien. Net als bij de muziekscan-app Shazam zie je de grootste hit van het land worden aangekondigd met een tegel van de nummer één. Je veegt op de wereldbol om naar andere landen te gaan. Als je op een tegel drukt, animeren zes knoppen in beeld die elk staan voor verschillende lijsten.

iTuner Tops populaire muziek knoppen iTuner Tops hitlijsten gerangschikt

Lijsten en korting

Rechtsonder staat de meest logische lijst: de huidige top 100 van de maand. Ga je met de klok mee, dan zie je de top 100 van vorige maand, nationale artiesten, de grootste stijgers, aanbiedingen in iTunes (leuk!) en de populairste muziek onder vrienden. Daarvoor log je wel in met Facebook, een stap die anders niet verplicht is. Op elke pagina begint het eerste nummer meteen te spelen. Niet het volledige nummer helaas, maar het halve minuut-fragment dat op iTunes staat. Als een fragment niet voorhanden is, wordt het overgeslagen. Je veegt nummers naar rechts om ze toe te voegen als favorieten. Met een tik erop zie je meer informatie, de cover in het groot en een downloadlink voor iTunes. Je ziet bij elk nummer in de lijst meteen of de positie gelijk is gebleven, of dat een plaat is gestegen of gezakt.

iTuner Tops nummer informatie iPhone iTuner Tops hitlijsten muziek aarde iPhone

Hiphop in Turkije

In het wereldbol-hoofdscherm zie je drie rondingen die je uit kan trekken. Rechts tref je de favorieten in beeld, aan de bovenkant zie je de filters waarmee je iTuner Tops naar je hand zet. En dan heb je aan iTuner Top óók een goede app om muziek te ontdekken. Je selecteert er namelijk het muziekgenre van je voorkeur en kan rechts in beeld nog kiezen tussen albums en liedjes. Allesbepalende factoren voor de hitlijsten die voor je samengesteld worden dus. Ben je op zoek naar de populairste hiphop in Turkije, dan vind je die gewoon met iTuner Tops. Daarmee moet Appgeneration welhaast raakschieten voor een chart-minnend publiek.

Voor alle duidelijkheid: je beluistert geen volledige nummers in iTuner Tops, maar fragmenten van nummers.

Downloaden: iTuner Tops (€0,89 ter introductie, daarna €4,49, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2013, 21:05
Categorie Muziek
Onderwerpen itunes, muziek

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.