iCulture speelt: Breaking Bad-game, Asterix: Totale Vergelding en Friendly Fire

Friendly Fire is een nieuwe Clash of Clans-variant voor iPhone en iPad, Superlab is een Breaking Bad-game en meer games voor iOS.

Breaking Bad game iOS iPad iPhone Superlab headerKan je de irritantste aflevering van een serie nemen en die tot een game verwerken? Het fanproject Superlab bewijst dat het kan, maar we vragen ons wel af of het voer is voor alle Breaking Bad-fans. Verder houden we stand tegen Romeinen in Asterix: Totale Vergelding en spelen we een nieuwe, lekker cartooneske variant op Clash of Clans. Friendly Fire heeft zelfs een dimensie meer. Welkom bij de iCulture speelt!

Vliegen meppen in Breaking Bad-sfeer

ICS Breaking Bad lab opruimen iOSKan je je de naarste aflevering van Breaking Bad nog voor de geest halen? Die tergend langzame, minutieuze aflevering waarin niks gebeurt – behalve dan het wegtrekken van je bloed onder de nagels? Van die aflevering is een game gemaakt. Geen officiële, maar een fanproject. Superlab geeft een ongelooflijk gedetailleerde weergave van het lab waarin Heisenberg die aflevering werkt en laat je… nee, niet meth cooken, maar vliegen meppen. Ja, dié aflevering! Je grijpt een bezem en gaat op jacht om zoveel mogelijk vliegen te weren uit het lab. Daar krijg je twee minuten de tijd voor, om uiteindelijk Heisenbergs eigen score te kloppen. Een ontzettend gave fanservice, dit spel… ware het niet dat het niet echt lekker speelt. Lopen (linkerhelft beeld) en kijken (rechterhelft beeld) gaat nogal stroef. Ter compensatie zijn de vliegen wel lekker groot, zodat je niet op de pixel nauwkeurig hoeft te kijken waar de brommers zich verbergen. We wachten met spanning op de opvolger, waarin we alle bloedvlekken van de vliegen weer moeten opruimen. Want van het bloederige methlab dat er over blijft, wordt mister White beslist niet vrolijk.
Houd de reacties graag spoilervrij voor medekijkers!
Downloaden: Superlab (gratis, universeel, iPhone 4S+, iPad 3+, iOS 6.0+)

ICS Breaking Bad iPhone Superlab

Asterix: Totale Vergelding (vs zombies?)

ICS Asterix Totale Vergelding iPadUitgever Bulkypix heeft de Asterix & Obelix-licentie te pakken en dat zullen we weten ook. Na het vermakelijke highscorespel Asterix Megaklap maken we nu kennis met een verdedigingsspelletje. Nee, Bulkypix verzint nog even geen nieuwe ideeën voor de Gallische strijder. Asterix: Totale Vergelding is een variant op het zo bekende Plants vs Zombies en past natuurlijk perfect in het thema van het kleine dorpje dat zo dapper standhoudt tegen de Romeinen. In een veld van minstens vier rijen onder elkaar zet je dorpsstrijders neer die de Romeinen tegenhouden of voor geld zorgen waarmee je meer Galliërs inzet. Elke macht heeft zijn eigen kracht. De een geeft langzame, dodelijke stompen, de ander is van de snelle maar minder effectieve klappen. Je bent af als een van de Romeinen de ketel van Panoramix bereikt, en wordt dat te lastig met de krachten op het veld, dan kan je de toverdrank ook aanwenden voor krachtige, bovennatuurlijke aanvallen op de Roomse schilddragers. Totale Vergelding doet niks bijzonders en ziet er niet buitengewoon mooi uit, maar vangt net als Megaklap ook nu weer perfect de sfeer en tekenstijl van de stripboeken. Dat maakt deze nieuwe Asterix er echt eentje voor de fans.
Downloaden: Asterix: Totale Vergelding (€1,79, universeel, iOS 5.1+)

ICS Asterix Totale Vergelding groot iPhone

Trailer van de Dag: Friendly Fire

ICS Friendly Fire iPhone iPadNadat we zelfs de grote gamesuitgever Gameloft een directe kloon zagen maken van het immens populaire management- en strategiespel Clash of Clans, besloten we de klonen van kleinere spelers maar even te laten voor wat ze zijn. Maar wat blijkt? Clash of Clans met een iets ander uiterlijk en 3D-beelden in plaats van 2D en hoppa, Friendly Fire scoort dit weekend gewoon een succesje in de App Store. Er zijn behalve de dimensie meer in het uiterlijk, nog twee verschillen tussen Clash of Clans en Friendly Fire. In de basis timmer je nog steeds aan je basis met barakken, verdedigingstorens en meer, maar de opzet is veel ruimer. Je basis bestrijkt al snel een groot oppervlakte en dat merk je ook als je andere spelers aanvalt: dan zet je de troepen echt op verschillende plekken buiten de basis neer, niet even om de hoek van elkaar. Het andere verschil is natuurlijk de moderne setting van het spel. Hier geen vikings met kanonnen, maar tanks, helikopters, vliegtuigen en bewapende infanterie. Friendly Fire ademt een net zo cartooneske stijl als zijn voorbeeld uit, maar brengt dat leuk over naar de extra dimensie en naar de speelgoedsoldaatjes-sfeer. Nee, het spel had nooit bestaan zonder Clash of Clans – maar vermakelijk is het wel.
Downloaden: Friendly Fire (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.