Apple laat ontwikkelaars nepscores in Game Center wissen

Apple maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om spelers in Game Center te blokkeren en extreme scores te wissen.

game center icoonApple heeft een aanpassing in iTunes Connect gedaan, waardoor ontwikkelaars voortaan de scorelijsten in Game Center kunnen bekijken en bewerken. Het blijkt een bewuste actie, om te zorgen dat ontwikkelaars nepscores kunnen verwijderen. Ze zijn een doorn in het oog van spelontwikkelaars: een normale sterveling kan nooit de extreme score bovenaan de lijst halen, waardoor eerlijke spelers gefrustreerd afhaken.

game center scores bewerkenOntwikkelaars kunnen scores die volgens hen nep zijn, verwijderen. Ook kunnen ze bepaalde spelers blokkeren en scores van eerlijke spelers herstellen. Voorheen moest de ontwikkelaar een verzoek bij Apple indienen en wachten tot er actie werd ondernomen.

Veel populaire games in de App Store hebben leaderboards met extreme scores. Vooral bij de leaderboards vrij kort zijn, is het halen van een hoge score daarom een zinloze exercitie geworden. Apple heeft de aanpassingen in Game Center aangekondigd op de eigen website. In de documentatie van Game Center is te lezen dat ontwikkelaars een speler kunnen blokkeren en daarna binnen 30 dagen weer toegang kunnen geven. Bij een herstelactie zullen de nieuwste scores en de laatste score voordat de blokkade inging, op het leaderboard verschijnen. Overigens is het hacken van Game Center-scores niet alleen een probleem waar Apple mee zit. Ook het gamenetwerk OpenFeint had hetzelfde probleem, meldt TouchArcade. Een oplossing is om je score alleen te vergelijken met die van vrienden – als je het vertrouwen hebt, dat zij wel eerlijk spelen. De wereldwijde leaderboards zijn uiteindelijk toch minder interessant.

blocked players

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2013, 8:23
Categorie Games
Onderwerp game center

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.