iCulture speelt: Angry Birds Epic, Asphalt 8 doet Twitch en meer

De RPG Angry Birds Epic voor iPhone en iPad is uitgekomen in andere landen en wij spelen er alvast mee op iOS.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS Angry Birds Epic hoofdplaatJe bent aan het goede adres in deze iCulture speelt als je op zoek bent naar een strategiespel waar je makkelijk in stapt. Vandaag maken we niet alleen middels een gameplayvideo kennis met Angry Birds Epic, maar spelen we de game ook zelf al. En we behandelen Braveland, een strategie-RPG die al wel in Nederland en België is te downloaden. Asphalt 8: Airborne gaat gebruik maken van videostreaming en Verschrikkelijke Ikke: Minion Rush kreeg een forse update.

Gespeeld: Angry Birds Epic

ICS Angry Birds Epic groen screenshotRovio’s nieuwse mobiele game, Angry Birds Epic, is nu te downloaden. Helaas alleen nog niet in Nederland en België: de release is een voorbehouden aan Australië en Nieuw-Zeeland, als proef voor een wereldwijde uitgave. We hebben al even gespeeld met het spel en snappen waarom voor die aanpak is gekozen. De uitleg van het spel kan duidelijker en hetzelfde geldt voor de besturing, die wat ons betreft nog niet naar Angry Birds-standaarden is.

ICS Angry Birds Epic spreukDe uitleglevels voorbij, is de bedoeling wel duidelijk. Je treedt met een of meerdere bekende boze vogels aan tegen varkens. Elke vogel heeft standaard twee acties. Tik erop en je zet een verdediging in, sleep er vanaf naar een varken en hij zet een aanval in. Na meerdere goede aanvallen achter elkaar, vul je de hete peper onderin beeld. Die sleep je op een vogel om een speciale actie uit te voeren. Hoe de aanval, verdediging en speciale actie eruit zien, verschilt per vogel en de ervaring die je fladderaars al hebben opgedaan. Met in-app aankopen kom je aan meer pepers, meer ervaringspunten en sneller upgrades voor de vogels.

Het tikken en lijnen uitzetten kan wel wat natuurlijker. En ook de simpele intro-animatie kan echt wel iets verhalender dan wat je nu te zien krijgt. Het voelt in de eerste indruk alsof Angry Birds Epic een tussenprojectje is, een gevoel dat hopelijk is verholpen als de game in Nederland en België uitkomt en we er nog eens een grondige blik op werpen. Wanneer dat is, is nog onbekend.

Downloaden: Angry Birds Epic (gratis, Nieuw Zeeland en Australië, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Asphalt 8 krijgt Twitch-ondersteuning

Asphalt 8: Airborne krijgt ondersteuning voor Twitch. Dat heeft uitgever Gameloft vandaag bekend gemaakt in een bericht. Het is daarmee als het goed is de eerste mobiele game die je rechtstreeks kan streamen naar de dienst, waarna andere gebruikers en kijkers kunnen zien hoe je speelt. Afgelopen donderdag schreven we nog over de grondig vernieuwde TwitchTV voor iPhone – en nu is ook nog duidelijk dat je niet alleen kan inhaken op console- en pc-games. Spelers kunnen dadelijk niet alleen hun raceactie in de game delen, maar ook zichzelf erbij laten zien en laten horen. Asphalt 8 zal namelijk ook gebruik maken van de front facing-camera en de microfoon van de iPhone of iPad. Verder kan je de sessies opslaan om later terug te kijken, kan je ze aankondigen op sociale netwerken en kan je streams van andere spelers bekijken. Wanneer de update Asphalt 8: Airborne aandoet, is nog niet bekend.

Downloaden: Asphalt 8: Airborne (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

ICS Asphalt 8 Airborne via Twitch

Verschrikkelijke Ikke neemt een duik

ICS Minion Rush zeesterWe blijven in de hoek van Gameloft. Het leuke en blits uitziende highscore-spelletje Despicable Me: Minion Rush (ook wel Verschrikkelijke Ikke) is voorzien van een update die een nieuwe wereld introduceert in de game. Je kan je voortaan uitleven in de Anti-Villain League. Ook kan je kennismaken met een losse planeet waarop je een nieuw minispelletje op de maan kan spelen, waarbij je sterren verzamelt in beperkte tijd. Helemaal bijpassend is het nieuwe Starfish Minion kostuum, die bijpassend bij de nieuwe onderwateromgeving een zeester op zijn hoofd heeft. Er zijn ten slotte nieuwe uitdagingen van tijdelijke aard en het hoofdmenu is daar nu beter op ingericht. Banana?

Downloaden: Verschrikkelijke Ikke: Minion Rush (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Braveland: toegankelijke strategie

ICS Braveland iPad iPhoneRekruteer strijders met verschillende aanvallen en specialiteiten en speel ze uit tegen computergestuurde tegenstanders in dezelfde omgeving. Wie een toegankelijke strategische RPG wil, hoeft niet perse te wachten op Angry Birds Epic. Het nieuwe Braveland zit wel íets ingewikkelder in elkaar, maar heeft ook meer om het lijf. De wereld in het spel is niet gewoon level na level afwerken, maar bevat zijsporen, dialogen met bewoners en een verhaal dat drie uithoeken van de wereld bestrijkt.

Qua gameplay gaat het ook iets dieper dan de snode snavels. Je positioneert je manschappen op een bord van honinggraten, en valt de tegenstander aan en verdedigt jezelf. Je boogschutter kan natuurlijk gerust wat achteraan staan ten opzichte van je ridder, de heler kan je beter ook niet vooraan stationeren. In de verschillende levels zet Braveland hier en daar hoopjes steen neer, maar de plaatsing van je manschappen ten opzichte van elkaar is minstens zo belangrijk om gevechten naar je hand te zetten. In een vriendelijke stijl getekend en met genoeg diepgang vanwege de afwisseling in eenheden, is Braveland een lekker vlot en leuk strategiespel.

Downloaden: Braveland (€2,69, geen in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

[

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2014, 22:46
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.