Review: Supercal 2 – Nederlandse agenda-app lekker overzichtelijk

Supercal 2 is een Nederlandse agenda-app voor iPhone met 7 agenda-weergaven. Hij is goed leesbaar door het instellen van lettergrootte.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

SuperCal 2 beter icoonNederland speelt internationaal een rol mee als het gaat om agenda-apps op de iPhone. Week Cal en Easy Calendar gooien hoge ogen en laatst bespraken we de nieuwe spelers CalCube en Fancal ook al. Maar ook het Nederlandse Devart, bekend van de Feestdagen Vakanties-app, doet een duit in het zakje. De ontwikkelaar heeft Supercal 2 uitgebracht, een applicatie die vooral wat leesbaarder is dan de genoemde concurrentie.

Je kan zeven verschillende agenda-weergaven oproepen in Supercal 2, die je onder de knop linksboven selecteert. Een dagoverzicht met alle afspraken onder elkaar of een blokkenschema, een weekagenda ‘papieren stijl’ en eveneens een blokkenschema en een maandagenda als een kalender of vergelijkbaar met de officiële Apple-agenda onder iOS 6. Dus met maanddagen bovenin en de afspraken van een dag onderin beeld, zodra je op een dag drukt. Een overzicht van alle komende afspraken onder elkaar, maakt het arsenaal af.

Supercal 2 maandagenda Supercal 2 agenda-app witte header

Leesbaarheid

De leesbaarheid van Supercal 2 zit hem in kleine dingen. De applicatie is uitgevoerd in de stijl van iOS 7, dus strak en helder qua kleurgebruik. Maar de letters van afspraken zijn vetgedrukt in plaats van slank. Bovendien heb je in de instellingen de mogelijkheid om te kiezen tussen een kleiner en groter lettertype. Het verschil zie je vooral in de ‘papieren agenda’, maar helaas lopen de afspraken daar niet door op de volgende regel en worden ze in plaats daarvan afgebroken. Met een tik erop lees je ze alsnog uitgebreid, maar het is de vraag waarom alleen Week Cal het gemak biedt van het volledig tonen van afspraken in die weergave.

Supercal 2 liggende stand

Probleemloos

Supercal 2 werkt in onze test probleemloos. Je kiest een van de weergaven en kan de app daar probleemloos in gebruiken, in zowel staande als liggende houding van de iPhone. Alleen als je in op een datum dubbeltikt om terug te gaan naar een maand, gaat het fout. Dan worden afspraken niet meteen ingeladen. Een tik op de bovenbalk brengt je naar vandaag en met de menuknop linksboven zoek je naar afspraken, selecteer je de verschillende agenda’s die zichtbaar moeten zijn en ga je naar de instellingen met onder andere een optie om de steunkleur van de app van rood te veranderen in blauw, oranje, zwart, grijs en meer. Je kiest er standaardinstellingen voor een alarm bij een nieuwe afspraak, activeert tijdzones op basis van locatie en kiest uit Europese, Amerikaanse of Midden-oosterse weeknummers.

Lees ook: Beste agenda-apps voor iPhone en iPad

Niks bijzonders

Supercal 2 afspraken onder elkaarMaar daar tegenover staat dat de app ook niks bijzonders doet. Supercal 2 ontbeert een slimme invoermethode in een vloeiende zin (waar Calendars 5 erg slim mee is), snel afspraken verplaatsen (Easy Calendar) en heeft geen ingebouwde takenintegratie (zoals het vorige week besproken miCal). Naar bijzonderheden in de vormgeving (zoals de kubus in CalCube of de visuele weergave van Fancal) zoek je eveneens vergeefs. Supercal 2 houdt het vooral simpel. Het scoort punten op leesbaarheid in de verschillende weergaven, maar geeft je behalve die overzichtelijkheid geen extra reden om meteen over te stappen vanaf je huidige app.

Downloaden: Supercal 2 – Super Calendar (€1,79, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2014, 19:23
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerp activity

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.