Review: ANWB Kamperen – kampeergids op iPhone goed en goedkoop

ANWB Kamperen is de nieuwe ANWB kampeergids op iPhone. Je betaalt per land, gebruikt offline kaarten en vergelijkt campings.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ANWB Kamperen iPhone kampeergids 2014De ANWB heeft de nieuwe editie van de Kampeergids uitgebracht op de iPhone. Die is ditmaal ANWB Kamperen gedoopt en niet alleen de naam is nieuw. Ook het betaalmodel van de applicatie ging op de schop. Er zijn nu niet langer twee aparte apps voor West- en Oost-Europa, maar je vindt alle Europese campings in één app. Om de app te proberen, kan je 30 dagen lang de campings van Luxemburg, Italië, Liechtenstein en San Marino vinden. Voor andere landen betaal je bij.

Maar je krijgt eerst een proefperiode van 24 uur waarin je alle campings in de app zou moeten kunnen raadplegen. Dat lukte ons niet in de praktijk: wij zagen in onze test bij de tweede keer opstarten alleen de campings van de landen die we net noemden landen. Het wekt geen vertrouwen voor het kopen van campinggidsen in de app, maar dat gaat in de praktijk gelukkig goed. Als we Oost-Europa kopen voor 89 cent, zie je de cirkel op de kaart met het aantal campings erin meteen groen kleuren in plaats van grijs.

ANWB Kamperen iPhone hoofdmenu ANWB Kamperen iPhone kaart

Nieuwe indeling

De nieuwe app kleurt sowieso een stuk frisser dan de vorige editie, ANWB Campinggids 2013. De overheersende tinten geel en blauw maakten plaats voor veel wit. Onderaan de kaart zie je een pop-up met de ‘campings van de dag’ en in hetzelfde kader verschijnt ook beknopte informatie als je op een camping op de kaart drukt. Met een extra druk zie je meer foto’s, uitgebreide informatie, contactknoppen en allerlei beoordelingen. Je kan recensies lezen met een knop onderaan en daar lees je ook een overzicht van tips in de buurt, mits beschikbaar. Met een grote ster bewaar je een camping en zie je hem terug in het linker schuifmenu. Daar raadpleeg je ook algemene landeninformatie op allerlei punten, zoals adressen, brandstofnamen en benodigde documenten voor een land. De indeling van de app doet sterk denken aan ForeverMap 2.

Grote verbetering: offline kaarten

ANWB Kamperen heeft een grote verbetering ten opzichte van vorig jaar. Je kan offline kaartmateriaal downloaden in de applicatie, zodat je de app zelf ook kan gebruiken om je route mee te vinden. Het is geen navigatie-app, maar je ziet wel waar je zelf rijd in een land. De offline kaarten kan je downloaden als je de campinggids van een land hebt gekocht. Na onze aankoop van Oost-Europa voor 89 cent, kunnen we meteen aparte kaarten downloaden van Hongarije, Kroatië en Slovenië, Polen, Slowakije, Tsjechië en Roemenië. De laatste is het grootst met 150 MB.

ANWB Kamperen informatiepagina camping ANWB Kamperen beoordeling

Campings en prijzen

In totaal heeft ANWB Kamperen 8000 campings geïndexeerd in 19 verschillende landen. De meeste downloads in de app kosten 89 cent. Dat betaal je voor Benelux, Duitsland, Spanje en Portugal, Zwitserland en Oostenrijk, Scandinavië en Denemarken, Oost-Europa en Groot-Britannië en Ierland. Twee in-app aankopen kosten 2,69 euro: Frankrijk en Andorra enerzijds en Kleine campings met campings van minder dan 40 standplaatsen voor 2,69 euro. Je koopt de gidsen voor één jaar.

Beste tot nu toe

ANWB heeft er dus eindelijk een tactiek van gemaakt dat je deze app ook nog volgend jaar kan gebruiken. Je koopt dan alleen wel vernieuwde kaarten. Hopelijk voor hetzelfde gunstige bedrag. Als je bedenkt dat je vorig jaar 4,49 euro betaalde voor West- en Midden-Europa en nog eens dat geld voor Oost-Europa in de vorige en nu verdwenen apps ANWB Campinggids, dan bespaar je nu vooral op de laatste veel geld. De toevoeging van kaarten die je zonder internetverbinding gebruikt, het overzichtelijkere betaalmodel, de waanzinnig uitgebreide beschrijvingen van campings én de nieuwe indeling maken ANWB Kamperen onmisbaar voor de kampeerder. De beste campinggids op iPhone tot nu toe.

Downloaden: ANWB Kamperen (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2014, 17:10
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen anwb, kamperen, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.