iCols: alle informatie over hellingen en cols op je iPhone

Voor alle hobbymatige fietsers, professionele wielrenners of mensen die gewoon van een uitdaging houden als het om fietsen gaat, is er nu een iPhone-applicatie waarmee makkelijk een overzicht bekeken kan worden van de bergen en cols in de wereld. iCols is volgens de makers de eerste iPhone-applicatie waarmee het mogelijk is om informatie op te […]
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

iCols iPhone - BicycleVoor alle hobbymatige fietsers, professionele wielrenners of mensen die gewoon van een uitdaging houden als het om fietsen gaat, is er nu een iPhone-applicatie waarmee makkelijk een overzicht bekeken kan worden van de bergen en cols in de wereld. iCols is volgens de makers de eerste iPhone-applicatie waarmee het mogelijk is om informatie op te vragen over je favoriete hellingen en cols. Er zijn op dit moment 1434 hellingen en cols in de database aanwezig, waarvan 277 in Nederland.

iCols bestaat uit 4 onderdelen. Bekijk van de meest populaire heuvels en cols de details als het gaat om hoogteverschil, afstand, gemiddelde stijging, startplaats van de klim, regio/land en de positie in Google Maps. Ook kan een gedetailleerde grafiek bekeken worden van de heuvel om de verschillende stijgingspercentages te bekijken die een bepaalde heuvel of col rijk is.

Je kunt verder ook zoeken in de database, om heuvels zoals de Keutenberg, Eijserenbosch of Gulperberg op te zoeken. Het is zelfs heel makkelijk om heuvels op te zoeken van rondes die nu aan de gang zijn, zoals ronde 12 van de Vuelta op dit moment. In de kalender is een overzicht te zien wanneer elke ronde zal plaatsvinden. Eenmaal daarop geklikt zie je (helaas) maar één heuvel van de betreffende ronde of etappe.

Als je zelf ergens gaat fietsen, maar wilt een overzicht van dichtstbijzijnde heuvels of cols in de buurt dan kan iCols via jouw GPS-locatie de dichtstbijzijnde heuvels en cols tonen.

Om van de applicatie gebruik te maken is wel een verbinding nodig met Wifi of een ander netwerk. De database is dus niet offline toegankelijk.

Downloaden: iCols (€ 2,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 21:45
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen fietsen, tour de france, wielrennen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.