AIM integreert Twitter, Facebook in nieuwe applicatie

AOL heeft een flinke update voor AIM in de App Store gegooid. Er zit een nieuw statusscherm in, verbeterde Buddy-informatie en bugfixes.

AIM FreeAOL heeft een flinke update voor AIM in de App Store gegooid. De instant messenger AIM is in Nederland niet erg populaire, maar kent nog steeds een vaste schare aanhangers. AIM was één van de eerste applicaties die push notifications ondersteunde. De update brengt een nieuwe functionaliteit naar de tafel, genaamd Lifestream. Lifestream is volgens AIM een nieuwe manier om te communiceren met je vrienden en familie. Het vereist een eigen account, dat aangemaakt kan worden in Mobile Safari.

Lifestream biedt gebruikers de mogelijkheid om updates van andere diensten binnen te halen, zoals Twitter, Facebook en Digg. Zo hoef je voor al deze diensten niet continue alle applicaties te openen om te zien wat je vrienden en familie uitspoken. Het is vanuit AIM Lifestream mogelijk meteen commentaar te geven op de statusberichten, foto’s te bekijken en zelfs de stream te filteren zodat je alleen ziet wat je wilt.

AIM Lifestream

Andere kleine aanpassingen aan AIM 4.0.1 zijn een nieuw statusscherm, verbeterde Buddy-informatie en bugfixes. Naast de betaalde AIM-applicatie staat er ook een gratis variant met advertenties in de App Store, maar deze mist de nieuwe Lifestream-functionaliteit.

Downloaden: AIM Free Edition (gratis)
Downloaden: AIM (€ 2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2009, 17:36
Categorie Diensten
Onderwerpen app store, applicaties, facebook, instant messaging, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.