iCade 8-Bitty: Nintendo-gamecontroller voor de iPhone en iPad

ThinkGeek heeft vandaag de iCade 8-Bitty op zijn website onthuld. Deze goedkope gamecontroller voor de iPhone en iPad lijkt spreken op de originele gamepad van de Nintendo Entertainment System (NES)

iCade 8-BittyNadat ThinkGeek vorig jaar de iCade uitbracht, lijkt iedere accessoiremaker zich bezig te houden met het maken van alternatieve gamecontrollers voor de iPhone en iPad. ThinkGeek gooit nog een duit in de zak met de iCade 8-Bitty, een kleinere en goedkopere gamepad waarmee je iPhone- en iPad-spellen kunt besturen. Je kunt de 8-Bitty gebruiken bij alle games die eerder al iCade-ondersteuning hebben toegevoegd.

Het moet voor gamers niet moeilijk zijn om te zien waar de iCade 8-Bitty op gebaseerd is: de gamepad lijkt erg op de originele controller voor de Nintendo Entertainment System (NES). De 8-Bitty heeft alleen vier knoppen, een start- en selectknop en twee schouderknoppen, terwijl de NES-controller slechts twee knoppen en een start- en selectknop heeft. Daarnaast is de 8-Bitty ook een stuk kleurrijker.

Wanneer de iCade 8-Bitty precies zal verschijnen is nog niet duidelijk: je kunt op de website van ThinkGeek alvast aangeven dat je er één wil bestellen, zodat je een e-mailbericht ontvangt wanneer hij leverbaar is. De controller kost $24,99, aanzienlijk minder dan de $99,99 kostende iCade-arcadekast.

De iCade 8-Bitty speelt ieder spel dat eerder iCade-ondersteuning heeft geïmplementeerd, waaronder ook de Nederlandse titels Phoenix HD en Super Crate Box. Een overzicht van alle iCade-spellen vind je op de website van Ion.

Eerder dit jaar werden ook een aantal nieuwe iCade-controllers aangekondigd, op de technologiebeurs CES in Las Vegas.

Bron: Touch Arcade

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2012, 17:33
Categorie Games
Onderwerpen gamecontroller, icade, nintendo, thinkgeek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.