iOS game-update: Elfstedentrip, Paper Baron en Strategy War is Wordfeud-strategie

De Elfstedentocht is anno 2012 niet doorgegaan, maar gelukkig is er een gloednieuw iPhone-spel over uitgekomen om ons te troosten. Of nou ja, troosten... we vermaken ons een stuk meer met het inventieve Paper Baron.

GU MA Paper Baron header iPhoneStel dat je een week lang naar een zekere schaatstocht uitkijkt en uiteindelijk van een koude kermis thuiskomt. Heb je dan nog zin in een game over die schaatstocht? We helpen je op weg: de game is nou niet helemaal crême de la crême. Het is een iOS game-update van ups en downs vandaag, want we bespreken ook een game die iedereen moét proberen: Paper Baron! Inventief, origineel en uitstekend inzetbaar op feestjes en partijen.

Op glad ijs… Elfstedentrip

GU MA Elfstedentrip iPhone iPod touchNou ja, we hebben het geprobeerd. Laat dat in ieder geval voorop staan. Elfstedentrip is een spel voor de iPhone en iPod touch waarin je ter schaats de 11 steden langs gaat om bij de finish te komen. Net als de Elfstedentocht, die na zo ontzettend veel media-aandacht op televisie ook dit jaar weer niet doorging. Het spel Elfstedentrip kan dus niet zomaar inhaken op de tocht nu die niet verreden wordt. En eerlijk gezegd, dat bespaart veel mensen een miskoop. Voor €1,59 kun je onnoemelijk veel toppers uitkiezen op de telefoon en dat maakt dit spel in verhouding, nou ja, ‘tamelijk’ duur. Je bent een stilstaand plaatje schaatser die met acht richtingstoetsen linksonder het scherm met één frame per seconde overal tegenaan knalt langs de verschillende huisjes schaatst om er een stempel smiley te krijgen. Als je daarmee klaar bent, knal je voort richting het flatgebouw en heb je een uitdaging gehaald, ondertussen geplaagd door een tijdslimiet en een beperkte voorraad voedsel. Alles is abominabel aan Elfstedentrip. De graphics zijn geplakte low-res plaatjes, het perspectief klopt voor geen meter, er zijn geen andere schaatsers, er zijn vier uitdagingen die precies hetzelfde zijn en een van onze stempelposten werd ook nog eens ongedaan gemaakt. En dan is er ook nog een kompas in de hoek van het beeld die waarschijnlijk wel iéts doet, maar wij weten niet wat. Dan rest de vraag: wat is nu de grotere blamage…?
Downloaden: Elfstedentrip (€1,59, afrader)

Wordfeud met wapens: Strategy War

GU MA Strategy War iPhone iPod touchWe weten best dat het turn-based genre, waarin jij en je tegenspelers om de beurt acties uitvoeren, niet is uitgevonden door Wordfeud – maar ja, daarmee is het spelprincipe op de iPhone en iPod touch wel groot geworden. Dus koppen we maar: Strategy War is Wordfeud met wapens. Inhoudelijk laten de twee zich wel even wat minder vergelijken. Strategy War is een typisch landveroveringsspel, waarin je met de in bezit zijnde grondstoffen legereenheden inzet en slagen moet winnen van je landbezettende tegenstanders. Dat gaat niet zoals in Risk met dobbelstenen werpen, maar om uitgekiende statistieken. Legereenheden bouwen kost geld en inzetten gaat van je beurtenquotum af. De afweging is dus of je toeslaat, met welke troepen je toeslaat, hoe vaak je toeslaat en in hoeverre je het leger aansterkt. Daarnaast kan je zelfs nog verdedigende gebouwen plaatsen om het speelveld toe te eigenen. Strategy War is met vier personen te spelen via de Hot Seat-multiplayer waarbij je de iPhone doorgeeft, maar kan ook met twee spelers via Game Center gespeeld worden. Daar houden we van. Hetzelfde kunnen we helaas niet stellen over de amateuristische beelden. Oh ja, trouwens, de volledige naam van het spel is: Strategy War – Een bordspel waarbij je het bevel voert over je eigen leger zoals bij een schaakspel en je alles riskeert om de wereld te veroveren (geen grap) . Vind je hem wat makkelijker in de App Store.
Downloaden: Strategy War (€1,59, universele app)

Trailer van de Dag: Paper Baron

GU MA Paper Baron iPhone screenshotWe worden herinnerd aan het niet doorgaan van een landelijk spektakel met een bar slecht spel… en tóch eindigen we deze iOS game-update met een grote grijns op onze smoel. Paper Baron is zo’n spelletje dat meteen zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt omdat het origineel én leuk uitgevoerd is. Met het spel gooi je namelijk virtuele papieren vliegtuigjes weg, maar de afstand die je haalt, wordt op Google Maps doorgerekend en zo zie je na afloop hoe ver je hebt gevlogen met een lijn op de kaart. Dat niet alleen: als je vliegt, wordt het landschap onder je berekend aan de hand van de kaart. Vlieg je in een stad? Dan zie je flatgebouwen. Kom je volgens Google Maps na een kilometer op het platteland uit? Dan verandert de ondergrond mee. En alle omgevingen gaan gehuld in beelden die volledig van papier gemaakt zijn. Het vliegtuigje waarmee je vliegt, de ondergrond, de lucht en de obstakels die erin hangen die je moet vermijden om zover mogelijk te komen. Wat het helemaal afmaakt, is dat het zó locatiegebaseerd is, dat je de koning kan worden van je locatie. Dus: wiens virtuele papiervliegtuig komt het verst uit het klaslokaal? (Dat gedrag moedigen we niet aan, Bart. – red.)
Downloaden: Paper Baron (gratis)

De koopjeshoek

Heb je wel opgemerkt dat Paper Baron gratis is? En je bent hier toch? Dan zal dat wel een reden hebben. Hier – de leukste tijdelijke aanbiedingen op gamesgebied voor de iPhone en iPod touch voor je. Voor andere aanbiedingen kun je nog steeds dit Valentijns-overzicht raadplegen. Daar zijn nog behoorlijk wat aanbiedingen van geldig.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2012, 18:32
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, schaatsen, strategiegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.