Super Crate Box: Nederlandse culthit op de iPhone verschenen

Super Crate Box is een Nederlands platformspel voor de iPhone, iPod touch en iPad dat eerder op de pc al een enorme culthit werd. Terwijl de dodelijke vijanden naar beneden vallen, moet jij zoveel mogelijk kratten verzamelen.

Super Crate Box iPhone headerDe Nederlandse indie-game Super Crate Box is sinds vandaag te downloaden en te spelen op de iPhone, iPod touch en iPad. Het is de draagbare versie van Vlambeers platformspel dat een onverwacht groot succes werd nadat de eerste versie in 2010 op de pc verscheen. In het spel moet je zoveel mogelijk kratten verzamelen voor een highscore, terwijl allerlei tegenstanders van bovenaf het beeld je bestormen. Omdat juist deze kratten en niet de neergeschoten vijanden punten opleveren, krijg je een bijzondere dynamiek. De monsters die je vergeet neer te schieten, vallen er aan de onderkant van het beeld uit en komen daarna een stuk sterker en gevaarlijker terug.

Elke keer dat je een krat pakt, krijg je willekeurig een ander wapen in je hand gedrukt, variërend van een raketwerper, mijnen, een lasergeweer tot een vlammenwerper. Het heftigere spul krijg je echter pas in je handen gedrukt als je een bepaalde hoeveelheid kratten verzamelt. Dat geldt ook voor de twee andere omgevingen die je kan vrijspelen: hier krijg je pas toegang tot zodra je een bepaalde highscore hebt behaald.

Super Crate Box is een erg snel en eenvoudig in elkaar gezet spel. De ruimte die je van de zijkant bekijkt, is maar één scherm groot en daarin vallen constant vijanden van boven naar beneden. Zodra je ze raken, ben je Game Over. Super Crate Box tempelAls je ze niet afschiet, vallen ze de onderkant van het level uit en verschijnen ze in een sterkere gedaante opnieuw. In het spel heb je vier knoppen die je van een wisse dood kunnen redden: twee pijltjestoetsen voor links en rechts, een springknop en een schietknop.

In de Statistieken wordt bijgehouden hoeveel keer je hebt gespeeld in de levels, hoeveel kratten je in totaal hebt verzameld, hoe vaak je dood bent gegaan, hoeveel minuten je hebt gespeeld en hoeveel en welke vijanden je hebt vermoord. Een leuk detail is dat je in het hoofdmenu ziet hoeveel kratten er in de iOS-versie wereldwijd zijn gehaald. Op moment van schrijven zijn dat er al bijna 800.000, wat de enorme populariteit van Super Crate Box nog eens onderstreept. Het is namelijk geen makkelijk spel. De vijanden komen in grote getale op je af en in hun tweede gedaante zijn ze bovendien gevaarlijk snel en krachtig.

De pijltjestoetsen van Super Crate Box zijn op de iPhone even wennen. Omdat alle wapens anders reageren – sommige geven bijvoorbeeld meer terugslag dan anderen, ontbreekt je soms een gevoel van controle. Omdat je na het Game Over-scherm meteen weer opnieuw kan beginnen en kratten verzamelt voor volgende wapens en levels, kom je echter gemakkelijk door die onwennige periode heen.

Downloaden: Super Crate Box (€0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2012, 13:30
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen gameloft, highscore

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.