Nederlandse game Phoenix HD krijgt iCade-ondersteuning

De succesvolle Nederlandse game Phoenix HD heeft een update gekregen die het arcade-spel voor de iCade arcadekast geschikt maakt. Je kan de iPad in de iCade stoppen en Phoenix HD besturen met een stick en knoppen.

iCade spelen op de iPadEen van de grootste Nederlandse app-successen komt uit Den Haag, waar twee heren fanatiek sleutelen aan hun arcade-game Phoenix HD. Het spel waarin je van boven een futuristisch gevechtsvliegtuig bestuurt terwijl je horden vijanden en kogels moet overleven, is wereldwijd al meer dan twee miljoen keer gedownload. Nu is er een update uitgekomen die Phoenix HD van iCade-ondersteuning voorziet, waardoor de game speelbaar is met knoppen van de bekende arcade-kast waar je de iPad in kan steken.

Phoenix HD iCade ondersteuningDe besturing van het schip wordt met de iCade overgedragen naar de stick op de iCade, knop 6 laat je de opgepakte power-up gebruiken en knop 8 ingedrukt houden laat je het schip versnellen met een turbo. Met knop 6 kun je eveneens het spel herstarten en spelen als je je in de menu’s begeeft.

Er is meer toegevoegd aan het actiespel waarin je reflexen tot in het uiterste worden getest. Er is een nieuw vijandelijk schip dat de naam Brute draagt, er is een nieuwe ‘Alpha Strike’ aanval voorhanden die van het (in-app aan te kopen schip) Shogun afkomstig is. Daarnaast zorgen de menu’s ervoor dat je eenvoudig de secties Friends en Achievements kan benaderen en dus je spelprestaties kan nakijken op Apple’s Game Center. Last but not least is ook de beeldkwaliteit wat opgeschroefd.

Downloaden: Phoenix HD (gratis, ook geschikt voor iPhone)

Voor de oplettende lezers: op het bovenste screenshot zie je inderdaad geen Phoenix HD. We hadden geen foto van Phoenix HD in combinatie met iCade.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2012, 16:56
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.