Hypemachine brengt onontdekte muziek samen in fraaie app

Met de gloednieuwe Hypemachine-app voor de iPhone en iPod touch kun je nieuwe muziek ontdekken in allerlei genres van allerlei blogs. Favoriete nummers kun je delen met andere gebruikers.

Hypemachine voor iPhone en iPod touchDe iPhone heeft geen gebrek aan apps waarmee je nieuwe, onbekende muziek kan beluisteren en ontdekken. Denk maar eens aan de onlangs besproken Discovr, 22tracks en 8tracks. Toch heeft Hypemachine nog een gaatje in de markt ontdekt. De applicatie brengt de gratis mp3’tjes van een groot aantal hippe muziekblogs samen. Je kan tracks ervan beluisteren in een playlist en met een simpele doorklik de originele blogspost erachter lezen. Al dat moois mag wel wat kosten, toch?

Hypemachine biedt honderden radiostations, om ze zo maar even te noemen. Je kan rechtstreeks zoeken op de nieuwste tracks, populaire tracks en genres. De sectie Radio Show selecteert de beste nieuwe muziek van de maand en biedt die hapklaar aan. Als je dieper wilt graven kan dat ook. In dat geval kun je zelfs per blogs de nieuwste gratis aangeboden MP3’s luisteren.

Op sommige van de sites die Hypemachine presenteert, zoals Aurgasm, kun je op de site eenvoudig de gratis muziek downloaden. Dat is er in de applicatie helaas niet bij. Wel is er een mogelijkheid je favoriete muziek te ‘hearten’ waarna ze worden opgeslagen onder je eigen favorieten. Natuurlijk zit daar ook een sociaal aspect aan vast. Vrienden op Hypemachine kunnen jouw favorieten beluisteren en jij kan hun overzicht ook afspelen als een radiostation. Het account is gekoppeld aan de website Hypem.com waarop je ook favorieten kan opslaan en horen.

Een minpunt is wel dat je niet eenvoudig terug kan gaan naar het vorige nummer. Tijdens het afspelen van een nummer kun je alleen een nummer overslaan. Hypemachine legt de nadruk dus op muziek ontdekken en doet dat met verve. Er is een gigantisch overzicht met ‘radiostations’ en genres om nieuwe nummers in te vinden. Daarbij zit je niet vast aan de keuzes die anderen voor je gemaakt hebben, zoals in 22tracks en 8tracks en kun je ook hele nummers luisteren – een functie die Discovr ontbeert. Wat kost Hypemachine voor de iPhone en iPod touch nou? Eén biertje. Voor dat geld kun je niet eens naar het lokale poppodium om te zien dat je grungerock toch eigenlijk niks aan vindt.

Downloaden: Hypemachine (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2011, 21:40
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, ontdekken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.