8tracks Radio: ontdek nieuwe muziek op je iPhone

8tracks is een nieuwe app, waarbij gebruikers afspeellijsten aanmaken, die anderen vervolgens kunnen ontdekken. Aan de hand van tags, artiestennaam of aanduiding Hot of Liked ontdek je nieuwe muziek.

8tracksNaast 22tracks is er nu ook een app die met minder genoegen neemt: slechts 8 nummers. 8tracks is een nieuwe iPhone-app, waarmee je afspeellijsten onderweg kunt beluisteren. De dienst bestond al online, waarbij je afspeellijsten kon maken en uitwisselen. Via de app kun je de afspeellijsten streamen naar je iPhone. Later komt er ook nog een Android-app bij. Gelukkig hoef je bij het opstarten van de app geen nieuw account aan te maken; je kunt namelijk inloggen met je bestaande Facebook-account. Daarna kom je terecht op een startscherm met 9 knoppen, waaronder Featured, New en Hot. Je kunt meteen gaan luisteren naar één van de mixen, die door anderen zijn gemaakt.


De titel maakt duidelijk om wat voor soort afspeellijst het gaat. Bevalt een muzieknummer niet, dan kun je met de pijltjes skippen naar het volgende nummer, maar je kunt niet vooraf zien wat er zoal in de afspeelijst staat. Behalve de mixen die door tamelijk anonieme gebruikers zijn gemaakt, kun je ook afstemmen op mixen van je favoriete DJ. Vind je iets mooi, dan druk je op de ‘Like’-knop. Hoe meer mensen een bepaalde mix waarderen, hoe hoger in de ranglijst achter de knop ‘Liked’. Verder kun je zoeken naar mixen waarin jouw favoriete artiesten voorkomen of bladeren aan de hand van tags, zoals je hieronder kunt zien. De app is gratis, maar wel voorzien van reclame (voor andere apps). 8tracks is een leuke app als je nieuwe muziek wilt ontdekken.

Downloaden: 8tracks Radio (gratis)

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 april 2011 om 8:21
Onderwerp
Categorie
Muziek

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.