Hype Machine 2.0: muziek ontdekken met vernieuwde iPhone-app

Hype Machine 2.0 is een totaal vernieuwde iPhone-app waarmee je muziek op blogs mee kan ontdekken op genre, remixes en veel meer.

Hype Machine iPhone muziek ontdekkenEr is één ding niet veranderd aan Hype Machine: de iPhone-app zoekt nog steeds de laatste ontdekkingen van hippe muziekblogs bij elkaar. Voor de rest is eigenlijk alles op de schop gegaan wat in de originele versie van Hype Machine is opgezet. Het introscherm is een samenvoeging geworden van populaire artiesten, populaire tracks, je feed van geabonneerde blogs en een album première. Daarnaast is het uiterlijk nu strak en modern.

De app ziet er lekker hoekig uit, met nog steeds het kenmerkende Hype Machine lichtgroen, maar ook roze en blauwe balken die nieuwe rubrieken aanduiden. Het hoofdmenu zit waar het altijd al zat in de applicatie: links. Het verschil is dat je nu niet teruggaat naar een aparte pagina, maar dat het menu in beeld schuift en daarbij de huidige pagina slechts voor een deel wegdrukt. Zo heb je meer het gevoel dat je ‘zapt’ tussen de mogelijkheden van de applicatie – zoals je ook kan zappen tussen nummers in de muziekspeler, zoals je dat in elke andere muziek-app kan doen. Er is daarbij één minpunt: er is geen knopje in de app waarmee je simpel naar het huidige nummer gaat. Weet dus goed wat je doet als je een ander nummer opzet.

Er zijn nogal wat mogelijkheden om muziek te ontdekken in Hype Machine. Het eerder beschreven introscherm is What’s New gedoopt en is de bovenste optie in het menu. Latest laat alle laatste nummers op alle geïndexeerde muziekblogs zien, No Remixes is een filter daarop, Only Remixes het tegenovergestelde filter. Ook de menuoptie Popular is onderverdeeld in alles, remixes en non-remixes, maar ook in de sectie Last Week. Genres is dé menuoptie om je smaak uit te diepen. Net als in elke sectie, spelen de nummers erin achter elkaar door in de speler en zie je verder geen seconde daadwerkelijk een blog dat ingeladen moet worden – tenzij je het graag wil. Met Blog Directory zoek je favoriete blogs op, My Tracks laat een selectie van je bewaarde favoriete nummers zien, Feed verdiept je persoonlijke smaak, Friends geeft je toegang tot verbonden vrienden in de app, History spreekt voor zich en de sectie Album Premiere leidt je naar die ene plaat die door de redactie is uitgelicht in de app. Het gaat daarbij om platen die nog niet zijn uitgebracht.

Hype Machine nieuw menu Hype Machine voorpagina

Maar dat is een opsomming van de vele manieren van muziek ontdekken die je al had in de toepassing, en niet zozeer de vernieuwingen. Een grote vernieuwing is het uiterlijk van de muziekspeler, dat voortaan grote covers laat zien van het nummer dat je luistert – direct van het blog geplukt. De stabiliteit van de app heeft een sprong vooruit gemaakt en de kwaliteit van de audiostreams is verbeterd. Ook de segmenten voor Remixes en Non-remixes zijn nieuw – en temeer is de totaal vernieuwde en verbeterde interface welkom. Ondanks de gigantische hoeveelheid content, is Hype Machine nu namelijk overzichtelijker en beter dan ooit. De kwaliteit van de applicatie is weer on par met het prijskaartje.

Downloaden: Hype Machine (€3,59, iPhone, iOS 5.1+)

Muziek van blogs ontdekken? Het Nederlandse Shuffler.fm doet het gratis, maar heeft minder zoek- en personalisatieopties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2012, 20:30
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, radio, weblog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.