iOS game-update: Arcane Legends, Driver Mini en Magic Orbz

Vandaag in de iOS game-update: Arcane Legends, Driver Mini en Magic Orbz.

Arcane Legends 1We hebben nog maar een dag het actiespelletje Arcane Legends kunnen testen, maar nu al zien we op momenten dat we niet spelen vlammende zwaarden en imposante pantsers voor onze ogen zweven. Deze game zou zomaar eens zo verslavend als Diablo kunnen zijn, inclusief de mogelijkheid om online met je vrienden te spelen. Verder in deze game-update aandacht voor de kunst van het inparkeren in Driver Mini, een racegame waarin je eens niet met gierende banden door de bocht mag gaan. Het net verschenen Magic Orbz steekt op zijn beurt het klassieke Arkanoid in een verrassend leuk jasje.

Driver Mini: Niet racen, maar parallel inparkeren

Driver MiniJa, Driver Mini is een autospelletje en nee, je mag erin niet met 130 kilometer door de bocht in een strakke bolide. Deze game richt zich in plaats daarvan op misschien wel één van de lastigste aspecten van het autorijden: inparkeren. Je rijdt je auto rustig van punt A naar punt B, waarna je hem in een groen vak moet neerzetten. In het begin is dit simpel, maar het is een kwestie van tijd totdat je parallel moet parkeren. Dit alles zonder ook maar één keer een andere auto, de stoep of een ander obstakel te raken. Na een paar levels was het ons al snel duidelijk: met gierende banden door een bocht heen slippen is een stuk makkelijker dan je auto tussen twee nauw geplaatste Mini’s plaatsen. Het spelletje is al een tijdje te downloaden, maar een recente update zorgt ervoor dat de volledige resolutie van de iPhone 5 ook wordt ondersteund. En een breed blikveld is altijd belangrijk als je achter het stuur zit.
Downloaden: Driver Mini (€0,89, iOS 4.3+)

Magic Orbz: Tennissen met piratenschepen

Magic OrbzIn spelletjes zoals Arkanoid slaan we al jaren een balletje tegen een muur. Meer dan een bal, een peddeltje en een muur met gekleurde stenen zagen we alleen vaak niet, waardoor het moeilijk was om je in dergelijke games onder te dompelen. Magic Orbz belooft daar verandering in te brengen: deze game laat je ook een balletje op en neer slaan, maar laat je je ballen richten op eilanden, piratenschepen en andere kleurrijke 3D-obstakels. Omdat er ondertussen ook met speren, kanonskogels en andere wapens op jou wordt geschoten, moet je ondertussen ook de nodige ontwijkende manoeuvres maken. Magic Orbz voelt al snel hectisch aan, maar steekt zo vrolijk en gepolijst in elkaar dat je er vermoedelijk snel een paar uur in zal steken.
Downloaden: Magic Orbz (€0,89, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Arcane Legends

Arcane Legends 2Arcane Legends is een online actiespelletje dat verdacht veel weg heeft van Diablo. Je bekijkt het strijdveld van bovenaf, hakt je een weg door monsters heen en vindt steeds betere en fraaier uitziende wapens en pantsers om jezelf mee uit te rusten. Een spelprincipe dat eigenlijk al meermaals is nagedaan op de iPhone door games zoals Dungeon Hunter, maar toch steekt Arcane Legends leuk genoeg in elkaar om hem in de schijnwerpers te zetten. De game vindt namelijk volledig online plaats, waardoor je al snel met andere voorwerpen ruilt of samen op pad gaat. Een klein nadeel zit wel aan Arcane Legends vast: ieder nieuw gebied moet vanuit de app worden gedownload, waardoor je soms wel erg lang tegen laadschermen aan zit te kijken. Daarnaast moet je niet teveel een hekel hebben aan in-app aankopen, waar de ontwikkelaar zijn geld mee verdient. De game was in de korte tijd dat wij hem testten prima speelbaar zonder iets vanuit de app te kopen met echt geld, maar je komt natuurlijk vanzelf andere gamers tegen met betere personages, omdat zij wel diep in de buidel hebben getast.
Downloaden: Arcane Legends (gratis, met in-app aankopen, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2012, 18:30
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.