Hunted: de iPhone achtervolgt je tijdens het hardlopen

Hunted is een originele iPhone-app waarmee je achtervolgd kan worden tijdens het hardlopen, fietsen of sporten. Honden, de politie, een helikopter of kannibalen achtervolgen je in beeld via Google Maps.

Hunted iPhone headerJe had je zo voorgenomen eens een goed stuk hard te lopen, maar het wil voor geen meter. De schoen knelt, de benen voelen roestig en één blik naar het wolkendek verraadt dat je het ook niet drooghoudt als je verder sport. De iPhone-applicatie Hunted rekent af met die mentaliteit. Het stuurt bloeddorstige honden, een politie-eenheid, een gevechtshelikopter of kannibalen op je af die de achtervolging op je inzetten. Zo moét je wel doorzwoegen.


Ontwikkelaar Metamotifs heeft met Hunted een concept neergezet waarmee hardlopen en fietsen een stuk leuker kan worden op de iPhone. Hunted achtervolging op kaartVan tevoren mag je zelf aangeven door welke partij je virtueel wordt achtervolgd en hoe snel die partij je achterna zit. Ook bepaal je hoeveel seconden, minuten of zelfs uren voorsprong je hebt. Tenslotte maak je een selectie van nummers op je telefoon die je tijdens het sporten wil horen. Koptelefoontjes in en klaar staan maar: ‘Start the Hunt’.

Nadat je de laatstgenoemde knop hebt ingedrukt, begint de muziek te spelen en zie je op de kaart waar jij je bevindt en waar je achtervolgers zijn. In de instellingen bepaal je of je de Google Maps-weergave in kaartvorm, satellietvorm of hybride wil zien. Tijdens het rennen of fietsen, zie je boven de kaart ook nog de afgelegde afstand, je tijd en je gemiddelde snelheid. Je kan vanwege de achtervolgersgeluiden echter ook prima zonder beeld. Hunted geschiedenis achtervolgingenOp het moment dat achtervolgers dichtbij zijn, overstemmen de geluiden van de achtervolgers de tonen van de muziek en voel je de spreekwoordelijke hete adem in je nek.

De voorwaarde die Hunted stelt, is dat je een stabiel GPS-bereik hebt. Als dat niet zo is, werkt de applicatie simpelweg niet. Het betekent dat de applicatie een aanslag pleegt op het batterijverbruik van de iPhone, maar niemand zei dat achtervolgd worden comfortabel was.

De applicatie bewaart je afgelegde achtervolgingen op de History-pagina. Daar zie je na afloop hoeveel kilometer je hebt gesport, wanneer dat was, kun je op een kaart terugzien welke route je hebt afgelegd en natuurlijk staat er ook of je gepakt bent of niet. Hunted laat zien hoe creatief GPS op de telefoon ingezet kan worden en is bovendien een prachtige, inventieve manier om je sportprestaties te verbeteren.

Eerder schreven we over Zombies, Run! een app waarbij je tijdens het hardlopen wordt achtervolgd door zombies.

Downloaden: HuntedApp (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.