Hello Words: nieuw Nederlands woordspel voor de iPhone

Hello Words NED is een nieuw Nederlandstalige woordenspel voor de iPhone. Je opdracht is zoveel mogelijk woorden te vinden in een veld van 4 x 4 letters in 90 seconden tijd.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Hello Words NED iPhone iPod touchNa het razend populaire Wordfeud en het kleine succesje van online Woordjacht, is er nu weer een nieuw Nederlands woordspel voor de iPod touch en iPhone. In tegenstelling tot de andere games is Hello Words niet online speelbaar. De bedoeling is zoveel mogelijk woorden te halen op een veld van 16 letters. Standaard heb je 90 seconden tijd, maar met ieder goed woord, rek je die weer wat op. Zo dien je elke keer je eigen score te verbeteren.


Qua principe werkt Hello Words hetzelfde als Woordjacht en daarmee als het aloude Boggle. In het veld van 16 letters begin je bij een willekeurige letter en mag je vanaf die letter elke omliggende letter selecteren – en dat bij elke letter opnieuw. Met een sleepbeweging kun je zo woorden maken. Hello Words NED woord makenVoor elk woord dat je maakt, krijg je er een beetje tijd bij. Voor een 4-letter woord worden er 2 seconden op de klok bij gedaan, een 3-letter woord zet de huidige seconde enkel even stil. Hoe groter het woord, hoe meer tijd je hebt.

Maar je scoort op meerdere manieren met de woorden. Zo krijg je voor elke letter die je maakt, een punt. Bij het verzamelen van punten, vult een grote roze knop zich aan de onderkant van het scherm op. Als de knop vol is, kan je erop drukken en krijg je een compleet nieuw veld van 16 letters voor je in de resterende tijd die je hebt. De regels zijn na één keer spelen zo klaar als een klontje.

Hello Words hoofdscherm iPhone iPod touchHello Words maakt gebruik van dezelfde woordendatabase als Woordjacht, dus hij is gevoelig voor fouten. Sommige Nederlandse woorden zal je daarom niet kunnen maken, hoe goed ze ook zijn. In onze testsessie hebben we dat echter niet meegemaakt, terwijl we er in Woordjacht regelmatig op stuitten. Het lijkt wel alsof het compactere veld van Hello Words is afgestemd op woorden die wél kunnen. Let wel: onze bevindingen kunnen ook op puur geluk berusten.

Hoewel Hello Words Nederlandstalig is, is het niet van Nederlandse origine. Dat wordt duidelijk in de details. Zo staat er een -dt fout in de openingszin onder de naam van de app en stikken de omschrijvingen van de achievements van de fouten; al is het nog net duidelijk waar ze voor staan. Je krijgt puntenbeloningen in Apple’s Game Center voor bijvoorbeeld het spel 10 minuten spelen, een 6-letterwoord vinden of 500 woorden opspeuren.

Hello Words ziet er fris uit, speelt lekker vlot en oefent wat minder druk op je uit dan Woordjacht en Wordfeud. Dat komt omdat het offline speelbaar is en je niet afhankelijk bent van anderen om je eigen score te verbeteren. Dat kan overigens nog wel veranderen: volgens de App Store-omschrijving komt er snel een online modus bij.

Downloaden: Hello Words NED (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2011, 21:17
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen boggle, woordspel, wordfeud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.