Hooks review pushberichten naar je wens

Hooks verstuurt de pushberichten die je zelf graag wilt

In deze Hooks review voor de iPhone bekijken we de leukste pushmeldingen die je zelf kan ontvangen. Van een beurskoers tot extreem weer: het kan allemaal.

Hooks review pushberichten naar je wensJe had op de iPhone al wat oudgediende apps waarmee je jezelf pushberichten kon versturen, maar als doorsnee gebruiker kwam je al snel van een koude kermis thuis bij Boxcar en Pushbullet. Dit jaar slaat het persoonlijke pushbericht terug. Met Yo kan je pushberichten voor allerlei gelegenheden instellen en met Drop kan iedereen naar iedereen pushberichten versturen. In deze Hooks review behandelen we nu een app die het weer even anders doet. Waar wil je pushmeldingen voor ontvangen?

De pushberichten van Hooks

De subtitel van Hooks is ‘alerts for everything’, ofwel ‘meldingen voor alles’. Dat is net wat te hoog gegrepen. Er zijn momenteel veertig soorten meldingen die je kan inschakelen in Hooks – en ook nog eens naar je eigen hand kan zetten. Er zijn vooral veel meldingsmogelijkheden voor Amerikaanse sporten, maar er zijn ook leuke andere opties. We nemen de meest nuttige opties door en beschrijven ze:

Hooks review iPhone overzicht Hooks review nieuwe tv pushberichten

 1. Het weer in je woonplaats: Krijg een bericht voor regenval in een plaats naar voorkeur, met een regenintensiteit naar voorkeur. Helaas niet bepaald ‘even’ van tevoren, maar tenminste één dag van tevoren een melding. Niet al te nauwkeurig dus. Hetzelfde weeralarm is ook in te stellen voor ijs, sneeuw en extreem weer. Dan is een dag van tevoren wel een uitstekend tijdframe.
 2. Website is down: Als je een website hebt, ontvang je een pushbericht wanneer de website ‘down’ is en dus even onbereikbaar is.
 3. Alexa Rank: Hoeveel aanzien geniet je website in Google? Voer je website in en krijg berichten als de website boven of beneden een bepaald niveau komt.
 4. Nieuwe aflevering: Heeft je favoriete serie een nieuwe aflevering? Dit pushbericht laat het je weten. Met daadwerkelijke uitzendtijden, want de informatie komt van trakt.tv.
 5. Nieuwe populaire film: Als er een nieuwe film uitkomt met een hogere waardering dan een 8 op Filmaffinity, krijg je vanzelf een bericht.
 6. Nieuwe film van je favoriete regisseur: Zo hoor je geen seconde te laat dat Quentin Tarantino een nieuwe film aankondigt. Dezelfde truc is er ook met een acteur of actrice.
 7. Voetbalwedstrijd volgen: Volg je favoriete voetbalteam met twee soorten berichten: een voor de aanvang van de volgende wedstrijd van de club, een ander voor de eindstand.
 8. Nieuws op een keyword: Krijg een bericht als Google News nieuws te melden heeft over jouw gekozen onderwerp.
 9. Hot topic op Reddit: Blijf op de hoogte van trending berichten op Reddit. Je kan zelf eventueel een Subreddit kiezen voor een bepaalde onderwerpengroep.
 10. RSS-feed: Abonneer je op de nieuwsberichten van een specifieke website. Je krijgt elk bericht als pushbericht.
 11. Pakketjes volgen: Ontvang een pushbericht als je pakketje in de volgende fase is. Van verzending tot tussenstations tot aflevering. Werkt met allerlei verzendbedrijven.
 12. Nieuw resultaat op Google: Als je écht bovenop potentiële concurrenten of de markt wil zitten, stel je dit pushbericht in. Je krijgt dan een melding bij een nieuw resultaat binnen een zoekopdracht van Google.
 13. Nieuwe tweet met onderwerp: Ontvang een pushbericht als een tweet een bepaald steekwoord bevat. De melding laat de tweet meteen zien.
 14. Nieuwe tweet van auteur: Zo hoef je iemand niet eens te volgen om van iemand op de hoogte te blijven.
 15. Nieuw toprestaurant: Krijg een bericht als een restaurant in een gekozen plek de top 10, 25 of 100 van Yelp binnendringt.
 16. Omrekenprijzen: Zakt de euro onder een bepaalde conversiewaarde ten opzichte van de dollar? Stijgt de Bitcoin weer? Duikt het Facebook-aandeel? Die meldingen kan je activeren onder het kopje ‘Finance alerts’.
 17. Band in de buurt: Aan de hand van de database van Songkick krijg je een bericht als een gekozen band in je stad optreedt.
 18. Evenement in de buurt: Werkt met Eventful dat hier nog niet helemaal ingeburgerd is, maar kan je evenementen in de buurt op basis van je eigen steekwoorden aanraden.

Hooks review iPhone Twitter keyword Hooks alerts iPhone

Geen restricties

Je bent niet gebonden aan één pushbericht per categorie. Social media guru’s kunnen dus de hele dag overvallen worden door tweets over verschillende onderwerpen. Webhosters kunnen hun hele klantenpakket verbinden aan een pushbericht, en reigers kunnen weeralarmen voor verschillende locaties instellen. Er is geen limiet op het aantal meldingen dat je kan ontvangen. De app haalt er niet zijn vermodel uit. Althans: nog niet. Je kan op dit moment zelfs nieuwe categorieën voor pushmeldingen aandragen.

Conclusie Hooks review

Je kan je bijna afvragen wat het haakje aan Hooks is. De applicatie is rijk aan gratis informatie die helemaal op je is afgestemd, en tegelijk verlangt de app geen accountinformatie van je. De app probeert dus bijvoorbeeld niet om nog veel meer over je te weten te komen en daar een slaatje uit te slaan. Misschien verschijnen er advertenties in een volgende versie, maar dat is een eventuele zorg voor later. Hooks is vooralsnog een prachtpakket.

Pluspunten

 • Pushberichten naar je wens
 • Lees al het nieuws en tweets van favoriete onderwerpen
 • Volledig gratis

Minpunten

 • Weeralarmen dagen van tevoren?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2014, 20:45
Categorie Lifestyle
Onderwerp pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.