Boxcar 2 voor iPhone: pushberichten-app compleet vernieuwd

Boxcar 2 voor iPhone is een compleet vernieuwde pushberichten-app voor iOS 7. In de app kun je RSS-feeds en Twitter-notificaties instellen.

boxcarEr is een iOS 7-versie van pushberichten-app Boxcar verschenen, ditmaal genaamd Boxcar 2. Het oude Boxcar verscheen in 2009 als eerste pushberichten-app in de App Store, maar werd langdurig geteisterd door serverproblemen, wat de ontwikkelaars op veel kritiek kwam te staan. De app bleef bestaan, maar werd overgenomen en raakte op de achtergrond. Ondertussen werkten de ontwikkelaars door aan een nieuwe versie, die ze vanaf de grond opnieuw opbouwden. De nieuwe app stuurt je pushberichten van websites en sociale netwerken via RSS-feeds en Twitter. Boxcar 2 is nu nog minimaal opgezet, maar zal de komende tijd worden uitgebreid.

Zo kun je je inschrijven voor de RSS-feeds van je favoriete websites, zodat je een bericht ontvangt zodra er een nieuw artikel op staat. Je kunt ook notificaties voor Twitter instellen, bijvoorbeeld voor momenten waarop mensen je retweeten of een bericht sturen. Door op het pennetje te tikken kun je de instellingen per dienst aanpassen. Hier kun je elke dienst een eigen notificatie-geluid meegeven. Ook kun je filters aanmaken om berichten over een bepaald onderwerp of een specifieke interesse te verzamelen.

Boxcar 2 heeft een centrale inbox, waar zowel je RSS- als Twitter-meldingen binnenkomen. Die centrale inbox is opgedeeld in ongelezen berichten, berichten die niet tot je filters behoren en berichten van de afgelopen 24 uur. Als je berichten liever per bron bekijkt kun je simpelweg op je nieuwsbronnen of netwerken tikken. Door op het bankje in een artikel te tikken krijg je het gehele artikel te zien en in het instellingenscherm kan je beslissen hoeveel meldingen je in cache wil bekijken: 500, 1500 of 3000.

 bronnenfilter

Ook handig: je kunt instellen om artikelen alleen bij een wifi-verbinding op de achtergond binnen te halen, bijvoorbeeld wanneer je in het buitenland bent. Al met al is Boxcar 2 duidelijk een eerste versie, sommige functies uit het oude Boxcar ontbreken nog. Om problemen en bugs te voorkomen willen de ontwikkelaars de app stap voor stap aanvullen. Wel staan er al een aantal nieuwe functies in de planning voor januari, samen met een iPad-versie van de app.

Die voorzichtige aanpak van Boxcar komt niet uit de lucht vallen. In de zomer van 2012 was Boxcar voor veel gebruikers onbruikbaar. Wanneer je de applicatie probeerde op te starten werd je geconfronteerd met problemen bij het verbinden met de server. Hierdoor worden er ook geen pushberichten meer verstuurd. Dit was niet de eerste keer dat er grootschalige problemen speelden bij Boxcar: de maanden daarvoor groeide het aantal klachten over niet-aankomende berichten of andere kuren van de app. Niet onbegrijpelijk dus, dat de ontwikkelaars de gratis app geleidelijk willen uitbreiden. “Robustness before scope” is dan ook de uitspraak waarmee de ontwikkelaars op Twitter gebruikers die meer functies willen proberen te sussen.

Downloaden: Boxcar 2 (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

feedartikel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2013, 14:25
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen boxcar, notificaties, pushberichten, rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.