Holga iPhone Lens Filter: iPhone-case met analoge fotofilters

Holga iPhone Lens Filter bevat negen verschillende filters voor de lens van je iPhone 4 of iPhone 4S. Het is een analoog alternatief voor Instagram, Hipstamatic en soortgelijke apps.

Holga Photo Filter iPhoneApps waarmee je een filter over je foto heenplakt zijn na Instagram en Hipstamatic niet meer van de iPhone weg te denken. Gebruik je liever niet deze digitale methoden, dan kun je nu ook met behulp van de Holga iPhone Lens Filter Kit een analoge filter over je foto heen plakken. De kit bestaat uit een case, met bovenop een grote cirkel waaraan je kunt draaien om verschillende filters voor de lens van je iPhone 4 of iPhone 4S te plaatsen. De filters veranderen niet alleen de kleuren van je gemaakte foto’s, maar verdraaien ook het beeld.

Dit is vergelijkbaar met een kaleidoscoop. Het effect van de filters is verschillend: er zijn een aantal die slechts een kleurtje over de foto heen leggen, maar sommige transparante filters vervormen het beeld van je foto volledig. Met een enkele zie je zelfs hetzelfde beeld vier keer naast elkaar, alsof je daadwerkelijk door een kaleidoscoop kijkt. Ook zit er in de case een simpele macrolens, voor foto’s dicht op een voorwerp. Een overzicht van alle filters vind je hieronder:

Holga Photo Filter iPhone

  • Dual Image Lens Toont twee keer hetzelfde beeld.
  • Triple Image Lens Toont drie keer hetzelfde beeld.
  • Quadruple Image Lens Toont vier keer hetzelfde beeld.
  • 60mm Macro Lens Een macrolens die werkt tot op 60 millimeter afstand.
  • Empty Hole Maakt een foto zonder effect.
  • Red Filter with Clear Heart Shape Centre Maakt de hele foto rood, behalve bij een hartvormig middelpunt.
  • Red Filter Maakt de foto rood.
  • Green Filter Maakt de foto groen.
  • Yellow Filter with Clear Center Maakt de hele foto geel, behalve bij een cirkelvormig middelpunt.
  • Blue Filter with Clear Center Maakt de hele foto blauw, behalve bij een cirkelvormig middelpunt.

Holga Photo Filter iPhoneToegegeven: er zijn genoeg apps die hetzelfde doen als deze case. Het eerder genoemde Instagram laat je weinig met letterlijke kleurfilters werken, maar in een app zoals MonoPhix is dit wel mogelijk. De case ziet er echter zo grappig uit, dat hij de stap terug bijna waard is. De Holga iPhone Lens Filter Kit is te gebruiken met de iPhone 4 en iPhone 4S. Hij is verkrijgbaar in het rood, blauw, wit, zwart en zilver. Je kunt hem bestellen op de website van Holga voor $24,99. Daar komt vervolgens $5,25 aan verzendkosten bovenop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2011, 10:23
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotofilters, hoesje, lens, macro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.