App Gemist: gratis kranten, Live Weer, Folders.nl en meer

Er zijn een boel leuke nieuwe iPad-apps uitgekomen afgelopen week. iPadclub zet de leukste applicaties op een rijtje, waaronder Spotzi Atlas, KinderTV HD en gratis te lezen kranten op de iPad.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

live-weer-ipadEr gaat geen dag voorbij op de iPad zonder dat er een zwik nieuwe applicaties voor het platform wordt uitgebracht. iPadclub maakt elke dag een selectie van de leukste nieuwe binnenkomers in de App Store en schrijft er zo veel en zo snel mogelijk over. Als dat ertoe leidt dat je mogelijk artikelen hebt gemist, is hier de iPad App Weekly waarin we terugblikken op de nieuwe apps van afgelopen week.

AW De lekkerste bonen recept app iPadDe lekkerste bonen recept app – Deze app bevat bonenrecepten die zijn ingezonden voor de ‘Kookboek van het jaar’-verkiezing. De keuze van het onderwerp (bonen) klinkt misschien wat vergezocht, maar als je weet dat deze app gemaakt is in opdracht van conservenfabrikant Hak, valt opeens het kwartje. Zowel de genomineerde kookboeken als de boeken die met een prijs naar huis gingen, hebben recepten geleverd voor de app.
Downloaden: De lekkerste bonen recept app (gratis)

AW Lego Duplo Jams iPad iPhone iPod touchLego Duplo Jams – Om consumenten trouw te maken aan je merk, moet je zo jong mogelijk inzetten op de potentiële doelgroep, stellen marketeers. De grote Lego-stenen die Duplo heten, zijn natuurlijk al gericht op een jonge doelgroep, maar het nieuwe iPad-spel Lego Duplo Jams gaat er nog even onder. Spelen met de iPad en kennismaken met Duplo-blokken terwijl er allerlei liedjes worden afgespeeld, dat doet deze gratis applicatie.
Downloaden: Lego Duplo Jams (gratis)

AW MagWorld AKO iPadDe Pers, Metro en Spits elke dag gratis – De gratis kranten De Pers, Metro en Spits zijn nu elke dag eenvoudig gratis te lezen op de iPad. Dat kan in de MagWorld-applicatie van AKO. Door je te abonneren op de kranten op de MagWorld-website, worden de dagbladen elke dag automatisch voor je klaargezet en kunnen ze meteen gedownload worden. Je kan kiezen uit gratis abonnementen voor 20 dagen, 65 dagen en 130 dagen. De kranten zijn voorts te lezen als PDF binnen de app.
Downloaden: MagWorld (gratis)

AW This Day in Pink Floyd iPad iPhone iPod touchThis Day in Pink Floyd – Je kan het bijna een overdaad noemen, de informatie die de applicatie This Day in Pink Floyd voor de iPad en iPhone brengt. De fan-app biedt onder andere een dagverslag van elke oefening, opname en bijeenkomst van de bandleden. Er is een trivia met alle ins en outs van de muzikanten en een gids van alle 167 studiotracks die de band officieel heeft uitgebracht. Daarnaast biedt het ook nog eens meer dan 200 quizvragen en een exclusieve bijgewerkte video van de single Point Me At The Sky.
Downloaden: This Day in Pink Floyd (€2,39)

AW Jurassic Park The Game iPadJurassic Park The Game 1 HD – Het ‘verhaal waar iedereen 65 miljoen jaar op wachtte’ is verschenen voor de iPad 2. Jurassic Park: The Game is een nieuw avonturenspel van uitgever Telltale Games (Monkey Island, Back to the Future) en houdt zich vast aan het verhaal van de films. Er komen vier delen uit en het zojuist verschenen The Game 1 begint halverwege de eerste film.
Downloaden: Jurassic Park The Game 1 HD (€5,49)

AW Spy Mouse HD iPadSpy Mouse HD – De bekende iPhone-game Spy Mouse is vandaag ook voor de iPad verschenen. Spy Mouse werd ontwikkeld door Firemint, die eerder nog verantwoordelijk was voor Flight Control en de Real Racing-games. Door een looppad voor de muis op het scherm te tekenen, sluip je door een met katten gevuld huis om zoveel mogelijk kaas te verzamelen. Spy Mouse HD is helemaal naar het Nederlands vertaald. Het spel bevat 72 levels verspreid over 6 spelwerelden.
Downloaden: Spy Mouse HD (€2,39)

AW Live Weer iPhone iPod touch iPadLive Weer – Een net nieuw uitgekomen weerapplicatie voor de iPad die er bijzonder mooi uitziet. Hij heeft geanimeerde achtergronden, toont allerlei weergegevens in transparante vensters en heeft een text-only optie die de applicatie uitermate geschikt maakt als screensaver als de iPad in een docking station staat. Maar hij is ook handig: hij geeft de huidige temperatuur namelijk weer in het app-icoontje op het homescreen van de iPad.
Downloaden: Live Weer (€0,79)

AW Folders.nl iPhone iPod touch iPadFolders.nl – Ze zijn handzamer qua formaat, je vermijdt de oninteressante folders nog eenvoudiger en het scheelt een berg oud papier. Er valt wat te zeggen voor folders ontvangen en lezen op de iPad, maar er waren meer voordelen te bedenken. Die zijn uitgedacht en uitgevoerd in de net verschenen app Folders.nl. Daarin kan je zoeken op aanbiedingen binnen de folders en kan je acties uitknippen, delen en in een lijstje stoppen.
Downloaden: Folders.nl (gratis)

AW KinderTV iPadKinderTV HD – Een tijdje geleden bracht de Nederlander Bastiaan Schönhage de applicatie KinderTV uit voor de iPhone. Het was feitelijk niet meer dan een collectie van YouTube geplukte filmpjes voor kinderen, die qua kwaliteit en volledigheid van het filmpje waren goedgekeurd. Nu doet Schönhage het dunnetjes over op de iPad. In KinderTV HD kan je Bob de Bouwer, Zandkasteel, Bert en Ernie, Barbapapa en de Efteling-serie Sprookjesboom zonder reclames bekijken.
Downloaden: KinderTV HD (€1,59)

AW Spotzi Atlas iPhone iPod touch iPadSpotzi Atlas: De Nederlandse ontwikkelaar D-Base heeft een atlas voor de iPad uitgebracht, die meer gedetailleerde informatie bevat dan de eerder verschenen wereldatlas van National Geographic. De gratis Spotzi Atlas laat kaarten op straatniveau zien en bevat gedetailleerde informatie rond 500 thema’s. Het datamateriaal dat gebruikt is voor deze app, is afkomstig uit vele bronnen.
Downloaden: Spotzi Atlas (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:48
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.