Operation Ajax vertelt op de iPad het verhaal van… de CIA

CIA: Operation Ajax is een nieuwe app waarmee je de geschiedenis rond de eerste coup van de CIA in Iran interessant in beeld krijgt, aan de hand van een ruim 200 pagina's tellen stripboek.

cia operation ajaxCIA: Operation Ajax is een stripboek, dat het verhaal vertelt van Operation Ajax. Dit is het werkelijke verhaal hoe de CIA z’n eerste coup uitvoerde, waardoor de democratie in Iran in 1953 in elkaar stortte. Rond die tijd was de achterdocht in de VS groot, het was het begin van de Koude Oorlog en de VS wilde het oprukkende ‘rode gevaar’ tegenhouden. De Britten waren uit Iran gegooid en wilden hun olie terug. Tegen deze achtergrond speelt het verhaal zich af.

De app bevat 210 pagina’s stripverhaal met geluid en animaties en is dan ook behoorlijk groot: ruim 400MB zul je moeten downloaden. Er is allerlei bonusconent toegevoegd, zoals 22 dossiers over karakters zoals Eisenhower en de broers Dulles. Daarnaast zijn er 9 historische nieuwsoverzichten en 3 authentieke geheime documenten uit die tijd, die ondertussen openbaar mogen worden gemaakt. De coup wordt daarmee zeer gedetailleerd in beeld gebracht. En het beste van alles: je bent geen geld kwijt aan dit fascinerende verhaal, want CIA: Operation Ajax is tijdelijk gratis te downloaden. De New York Times noemde het “One of the coolest media experiences I’ve seen on the iPad”.

Downloaden: CIA: Operation Ajax (tijdelijk gratis)

cia geschiedenis

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2011, 10:24
Categorie Boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.