Hitpad iPad-nieuwsapp laat zien wat anderen interessant vinden

Hitpad is een nieuwe nieuwsapp waarmee je kunt kijken wat anderen interessant vinden. Bij elk zoekonderwerp zie je gerelateerd nieuws, video's, foto's en Twitter-berichten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

hitpad icoonHitpad is een nieuwe app voor de iPad, dat zich graag wil aansluiten in het rijtje Flipboard, Pulse en Zite. Deze keer hoef je echter zelf geen keuze te maken welke artikelen je wilt lezen, want dat doen andere mensen al voor je. Hitpad berekent aan de hand van zelfgemaakte algoritmes in welke artikelen mensen geïnteresseerd zijn. Het gaat daarbij niet alleen om websites, maar ook Twitter en videodiensten. Je kiest vervolgens het onderwerp en krijgt meteen de meest populaire nieuwtjes, video’s en Twitter-berichten te zien.

Vanuit de app kun je doorklikken naar de artikelen op de originele website. Hitpad werkt alleen met zoekopdrachten, dus je moet steeds opnieuw zoeken naar de onderwerpen die je interesseren. Je kunt geen lijstje van favoriete onderwerpen aanmaken. Wil je de roddels over de iPhone 5 horen, dan zul je dus elke dag steeds opnieuw de zoekopdracht moeten invoeren. Je kunt bij het starten van de app kiezen welke secties je wilt lezen, bijvoorbeeld Sport of Technologie, maar ook die keuze kan je niet opslaan. Er zit wel een optie US News in, maar geen optie om nieuws uit andere landen te kiezen. Toch zit je daarmee niet vast aan Engelstalig nieuws, want Hitpad houdt rekening met je locatie. Ik probeerde de zoekopdracht ‘iPhone 5’ (zie hieronder) en zag dat je nieuwsberichten van NU.nl, iPhoneclub, Techzine en ZDNet.be krijgt voorgeschoteld. De Twitter-berichten over de onderwerpen die je hebt gezocht, vond ik persoonlijk minder interessant.

hitpad ipad

Alles wat je interessant vindt kun je via Facebook, Twitter en e-mail met anderen delen. Je krijgt bij elk artikel ook gerelateerde artikelen te zien. Kies een onderwerp en Hitpad toont drie kolommen: nieuws, tweets en video’s. Buiten beeld (rechts) zijn ook nog Web en Video te zien. De app toont ook de trends van de dag, zodat je meteen naar onderwerpen als Mariah Carey, Kate Gosseing, Fukushima of Ivory Coast kunt doorklikken.

Downloaden: Hitpad (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2011, 11:56
Categorie Nieuws
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.