Hitlantis: muziek ontdekken in een hip jasje op de iPhone

Hitlantis is een nieuwe iPhone-applicatie om muziek mee te ontdekken. De app toont onbekende artiesten in een frisse layout en brengt al hun gratis samples ten gehore.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Hitlantis bubbelscherm voor de iPhoneEr gaat geen week meer voorbij of er komt wel weer een indrukwekkende manier voorbij om nieuwe muziek te ontdekken op de iPhone. Gisteren schreven we over Album Scout, vorige week donderdag verscheen de langverwachte applicatie van Hypemachine en aan het begin van de maand bespraken we Discovr en Soundtrckr op één dag. Hitlantis is de nieuwste muziekontdekker op de iPhone en iPod touch. Het heeft als wapenfeiten een bijzondere visuele presentatie, veel volledig te beluisteren nummers en de prijs. De app is gratis.

De applicatie ziet er ongeveer zo uit als de hightech-website van Hitlantis. Het midden van het beeld bestaat uit een veld met gekleurde bubbels die genres representeren. Je kan er handmatig een aanklikken om een band of act op te roepen. Er verschijnt een aloude muziekplaat met een knop ‘Play sample’ en een knop om naar de profielinformatie van de artiest te gaan. Daar kun je alle samples van een band oproepen. Samples zijn hier echter geen fragmenten van 30 seconden, maar volledige nummers. Sommige artiesten hebben er wel twintig bij staan!

De muziek loopt door als je de applicatie op de achtergrond draait of als je in de app verder zoekt naar een andere band en een keer op ‘Play sample’ drukt. Per band muziek beluisteren is echter maar één kant van het verhaal van de applicatie. De ander is ‘Radio’. Die kiest liedjes voor je uit en begint te spelen. Door een (heerlijke!) slide-knop naar links of rechts te schuiven, kun je tussen nummers wisselen. Druk erop en een nummer pauzeert.

Onze eerste indruk van Hitlantis is dat de applicatie, net als de site overigens, erg goed bevalt. Je kan registreren of inloggen met je Facebook-account en je favoriete nummers worden gesynchroniseerd en onthouden. Als je op een cirkel klikt en aanverwante artiesten krijgt te zien, wil de animatie op onze iPhone 3Gs nog wel eens haperen, maar we hadden veel andere programma’s open staan en de applicatie liep niet vast. Dat alle samples van een artiest ten gehore worden gebracht als de app inactief is, vinden we ook erg prettig. Het wordt misschien een beetje cliché, maar Hitlantis is alwéér een fantastische app om muziek mee te ontdekken op de iPhone.

Downloaden: Hitlantis (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2011, 8:15
Categorie Muziek
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.