Hipstamatic Oggle-app nu zonder uitnodiging te gebruiken

Hipstamatic Oggl is vanaf nu zonder uitnodiging (invite) te gebruiken. De foto-app met leuke filters concurreert met Instagram en Flickr, die sinds kort ook fotofilters heeft.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

oggl-open-everyoneOggl, de app die Hipstamatic weer hip moet maken, is vanaf nu zonder uitnodiging te gebruiken. Voorheen moest je wachten op een uitnodigingscode, of wachten tot je door een bestaande gebruiker werd uitgenodigd. Hipstamatic hoopt met Oggl een community te bouwen van creatieve mensen die hun leven vastleggen met fraaie filtertjes. Daar waren al genoeg mogelijkheden toe, zoals Instagram en Flickr (sinds kort ook met fotofilters).


Nu de uitnodiging is vervallen, is de kans wat groter dat het aantal gebruikers van Oggl toeneemt. De enige drempel is nu het abonnement van €2,69 per kwartaal of €8,99 per jaar. In de vernieuwde app zijn nog wat meer functies toegevoegd, zoals een artist statement in je profiel, waarmee je kunt aangeven wat jouw insteek als fotograaf is. Dit kan iets anders zijn dan een biografie, waarin je vertelt wie je bent. Het maken van een foto is ook verbeterd. Je kunt nu met tap-&-hold de focus instellen en daarna je vinger verslepen om de belichting aan te passen. Handig als je een bepaald object in een foto wilt benadrukken. Door te dubbeltappen op een foto kun je aangeven dat het een favoriet is. Voorheen moest je eenmalig op het plaatje tappen, waarna het harticoontje pas zichtbaar werd. Hipstamatic heeft ook de performance van de app verbeterd en gezorgd dat Oggl minder stroom vreet.

Downloaden: Oggl (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2013, 9:20
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, hipstamatic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.