iPad Concerto: Rotterdams orkest gebruikt iPad als instrument

Sinfonia Rotterdam heeft een nieuw concert genaamd iPad Concerto, waarbij de iPad wordt gebruikt als instrument. Muzikante Susanna Borsch verruilt haar traditionele instrument voor een iPad. het concert is op 18 oktober bij te wonen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad ConcertoOp 18 en 19 oktober speelt orkest Sinfonia Rotterdam in Rotterdam en Amsterdam het concert iPad Concerto. Hierbij speelt het orkest samen met Susanna Borsch, die in plaats van een traditioneel instrument een iPad gebruikt. Hiermee laat het orkest zien hoe de iPad als instrument ingezet kan worden. Het concert is gecomponeerd door de Amerikaanse Ned McGowan, die in Nederland woont.

De iPad is inmiddels al op een aantal manieren te gebruiken bij het maken van muziek. Eén van de populairdere methoden is GarageBand, een app van Apple waarmee je het geluid van traditionele instrumenten kunt simuleren en combineren om een eigen track samen te stellen. In onderstaande video zie je hoe de iPad tijdens het concert wordt gebruikt. Welke app er wordt gebruikt is ons nog niet helemaal duidelijk, maar we hebben navraag gedaan.

Je kunt het concert op donderdag 18 oktober om 21:00 bijwonen in Concertgebouw de Doelen te Rotterdam. Kaartjes worden verkocht vanaf €7,50. Op vrijdag 19 oktober is het concert te bezoeken in Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam om 20:30. Kaartjes hiervoor worden verkocht vanaf 10 euro.

Tijdens het concert worden onder andere de volgende apps gebruikt:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2012, 12:01
Categorie Muziek
Onderwerpen concert, orkest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.