Highlight 1.1: deel publiekelijk wie interessant is

De nieuwe sociale media-app Highlight voor de iPhone is nu al een hype op SXSW. Nu voert de iPhone-applicatie een nieuwe functie door waarmee je publiekelijk mensen kan markeren als interessant.

Highlight iPhone sociaal netwerken met FacebookHet lijkt de nieuwe hype te zijn onder social media-experts die momenteel aanwezig zijn op de SXSW in Texas: Highlight. We schreven maandag al uitgebreid over de applicatie waarmee je een bericht krijgt als er iemand met dezelfde interesses in de buurt is. Nu is de eerste update ervoor uitgekomen, waarmee de app is voorzien van een zoekfunctie en de nieuwe ‘highlighting’ functie. Daarmee kan je publiekelijk aangeven of iemand interessant is. Zo bepalen de gebruikers van de app wie interessant is om te leren kennen.

Tot nu toe werden alleen personen gepusht die overeenkomende interesses hebben op Facebook, waarvan de app haar gegevens haalt. Highlight overzicht personenVanaf nu krijg je daarnaast ook mee welke personen door anderen interessant worden bevonden. “Voel vrij om me te highlighten“; het kan zo maar een zin zijn die voortaan in een gesprek valt.

Met de zoekfunctie kun je eenvoudig de reeds gevonden personen in de app doorzoeken, wat vooral handig is als je op een plek bent met veel Highlight-gebruikers. De nieuwe ‘Now’-functie laat zien wie er op dit moment nog dichtbij zijn als je de app opent. Er staan nu bovendien links naar de Twitter- en Facebook-profielen van een persoon die je vanuit de app kan openen.

Verder zijn er aanpassingen aan de app doorgevoerd waardoor de interface nu ook beter is te bedienen voor linkshandigen. Er zijn foutjes uitgehaald en er is aan gewerkt om de batterijduur te verlengen als je de applicatie gebruikt. Wie wil weten of er interessante personen in de buurt zijn, moet daarvoor immers de batterijverslindende locatiebepaling aan laten staan.

Downloaden: Highlight (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2012, 13:53
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen locatie, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.