iOS game-update: Angry Birds Rio krijgt update, Turnacle Premium en The Other Brothers

The Other Brothers is een platformspel voor iPhone en iPad in stijl van Super Mario en Angry Birds Rio heeft het nieuwe thema Market Mayhem.

GU MA Angry Birds iPhoneNog lekker aan het rollen in Sonic Dash? Nieuwe gebieden aan het doorrennen in Temple Run Oz? De ark van Noach aan het achtervolgen in het vorige week gratis te downloaden Catch the Ark? Na een week bezaaid met highscorespellen, gooien we het deze maandag over een andere boeg. Angry Birds Rio is voorzien van het nieuwe thema Market Mayhem en 36 bijbehorende levels, het Nederlandse puzzelspelletje Turnacle heeft een ‘nieuwe’ betaalde versie en The Other Brothers is een soort duistere Super Mario in jaren ’80-saus.

Paradijsvogels vliegen door

GU MA Angry Birds Rio update Market MayhemDrie grote Angry Birds-updates in een week tijd; zo bont maakt ook ontwikkelaar Rovio mobile het zelden. De updates zijn vast zo snel achter elkaar uitgevoerd om respectievelijk Angry Birds, Angry Birds Space en nu ook Angry Birds Rio gelijk te trekken in de nieuwe huisstijl van de ontwikkelaar. Die behelst dat je nu een wit label met de rode R van Rovio in de app-pictogrammen ziet. Bij Angry Birds Rio is dat nu ook het geval. Marketingtechnisch misschien slim, op het homescreen niet erg fraai. Maar wel maar een kleine prijs om te betalen voor de nieuwste update die 36 levels met zich meebrengt. De nieuwe levels zijn ondergebracht in het nieuwe thema Market Mayhem, waarin je ook weer nieuw verborgen fruit kan opsporen om alles uit de levels te halen en een bonsulevel te ontgrendelen. Je dacht toch zeker niet dat het alleen maar om drie sterren per level ging? Angry Birds Rio heeft dankzij de update meer dan 250 levels. Met het Market Mayhem-thema, gekenmerkt door een paarse achtergrond, is er ook weer een nieuwe eindbaas voorhanden. Als dat niet goed is voor weer een half uurtje Angry Birds-plezier bij elkaar…
Downloaden: Angry Birds Rio (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Nederlands puzzelspel Turnacle krijgt Premium-versie

GU MA Turnacle Premium iPad iPhoneOp zoek naar het juiste verdienmodel. Zo kan je de missie van de Nederlandse ontwikkelaar Thomas Visser aangaande zijn iPhone-puzzelspel Turnacle wel beschrijven. Hij bracht het spelletje waarin je gekleurde schijven naar elkaar moet laten wijzen, aanvankelijk uit voor 89 cent, maar bood het daarna gratis aan in ruil voor zichtbare advertenties in de applicatie die je kon wegkopen voor 1,79 euro. Nu spreidt Visser toch maar zijn kansen en dat heeft geleid tot de uitgave van Turnacle Premium. Een betaalde versie van het spel waar je 1,79 euro voor neerlegt en verder niet meer kampt met reclame of in-app aankopen. In feite eigenlijk dus gewoon de Premium-in-app-aankoop voorgeïnstalleerd. We schreven al eerder uitgebreid over Turnacle. En aan de opzet van het spel is niks veranderd. Je hebt dus nog steeds een oneindig arsenaal aan kleurenpuzzels die je speelt in sessies van tien levels en waarin de uitdaging is dat je die zo snel mogelijk afrondt. Je krijgt steeds meer draaischijven voor je kiezen en zo wordt elke uitdaging steeds groter.
Downloaden: Turnacle Premium (€1,79, universeel, iOS 5.1+)
Downloaden: Turnacle (gratis met reclame, universeel, iOS 5.1+)

Trailer van de Dag: The Other Brothers

GU MA The Other Brothers screenshotNeem Super Mario en giet het in een duistere jaren tachtig stijl die je wellicht kent uit films en series. Dan krijg je zoiets als The Other Brothers, een audiovisueel veelbelovend platformspel dat nog ergens deze maand moet uitkomen. In het spel spring je als besnorde loodgieter-achtige door duistere steegjes, in fabriekshallen met lopende banden en complete productielijnen en door verregende achterbuurten. Daarbij word je lastig gevallen door straattuig, honden, maffiabazen, politieagenten en natuurlijk de nodige grote robots. Euh… onder de noemer jaren tachtig valt veel foutheid weg te stoppen, maar is het evenwel een bijzonder allegaartje van elementen. Wat het verder met Super Mario overeenkomt, is dat je levels moet halen op tijd. Hoe strak en bepalend de tijdslimiet zal zijn, valt natuurlijk nog te bezien, maar het is daarmee in ieder geval weer eens een platformer die dat concept van oude Mario’s aandurft. Door de stijl en de tijdsdruk lijkt The Other Brothers weer eens een écht platformspel te worden tegenover al die renspelletjes. Fingers crossed dat het lekker speelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2013, 19:50
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, iculture speelt, mario, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.