DoubleDutch Pride: mobiel samenwerken met collega’s

Pride is een nieuwe iPhone-app en concurrent van Yammer, waarmee je binnen teams kunt communiceren. De app is gratis, met mogelijkheden om te upgraden.

doubledutch prideYammer was de afgelopen dagen in het nieuws, omdat er een overname door Microsoft aan lijkt te komen. Misschien moeten we op de redactie van iPhoneclub dan wel op zoek naar een ander alternatief, om intern te kunnen overleggen. Pride van DoubleDutch zou zo’n alternatief kunnen zijn. Het bedrijf kreeg onlangs nog 2 miljoen investering om van de nieuwe app Price een succes te maken. Net als in Yammer draait het bij Pride om samenwerking binnen groepen.

Bijzonder is dat het alleen mobiel werkt. In de app geef je aan met welke klus je bezig bent of waarschuw je collega’s voor artikelen die ze echt even moeten lezen. Pride is bedoeld voor teams die op verschillende locaties werken en toch met elkaar in contact moeten blijven.

In plaats van domweg kletsen is Pride iets meer gestructureerd: je moet inchecken op projecten en andere objecten, zoals locaties, klanten of bedrijven. Zo zien anderen meteen waar je mee bezig bent. Elk object heeft zijn eigen feed, terwijl je bij Yammer zelf berichtgroepen moet aanmaken. Je ziet meteen alle activiteiten die rond een bepaald project of een bepaalde klant plaatsvinden. Je kunt daardoor beter budgetteren of de productiviteit van medewerkers in de gaten houden.

Met game-elementen zoals badges, leaderboards en een puntentelling krijgen medewerkers beloond voor de activiteiten die ze ondernemen. Mensen zijn daardoor aanspreekbaar op hun activiteiten en er heerst minder argwaan of een bepaalde medewerker wel met iets zinnigs bezig is. Bovendien blijkt uit betatests met de app dat er 34% minder e-mail wordt uitgewisseld. Bedrijven die willen meedoen kunnen zich bij Pride melden voor de iPhone- en Android-versie van de app. De app zelf is gratis, waarbij wordt geprobeerd om aanvankelijk zoveel mogelijk klanten binnen te halen. Daarna kunnen de klanten upgraden naar betaalde diensten, zoals het CRM-systeem Hive of de evenementenplanner Flock, die DoubleDoutch ook organiseert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2012, 8:50
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.