Rollercoaster Tycoon komt in 2013 naar iOS

Atari heeft bekendgemaakt dat Rollercoaster Tycoon ergens in 2013 voor iOS zal verschijnen. Ook wordt er gewerkt aan Dungeons & Dragons: Warbands en een remake van Outlaw.

Rollercoaster TycoonAtari heeft bekendgemaakt dat er een iOS-versie van Rollercoaster Tycoon zal verschijnen in 2013. Het spel zal ook beschikbaar zijn voor Android. In de game werk je aan een eigen pretpark, waarin je achtbanen moet ontwerpen en attracties moet bouwen. Verdere details over het spel zijn op het moment schaars. Atari werkt naast Rollercoaster Tycoon ook aan Dungeons & Dragons: Warbands voor iPad, een iOS-versie van het klassieke Outlaw, een update voor Centipede: Origins en een freemium-app met gokspelletjes.

Wanneer Rollercoaster Tycoon voor iOS precies in 2013 verschijnt is nog niet duidelijk. We weten ook nog niet wat voor game het gaat worden: het zou kunnen gaan om een nieuw deel of een remake van het origineel, maar de kans bestaat ook dat Atari een andere richting inslaat. Vorig jaar verscheen er nog een iOS-versie van de pretparkbouwer Theme Park, die was omgetoverd tot een freemium-spel.

De eerste Rollercoaster Tycoon werd in 1999 uitgebracht en staat nog steeds op het netvlies van veel gamers gebrand. Toen al mocht je met een eigen pretpark aan de slag, waarin je een standaard achtbaan of een zelf ontworpen variant mocht bouwen. Bezoekers van je pretpark beoordeelden de achtbaan na een ritje, waardoor een goed ontworpen bouwsel een hit kon worden die nieuwe bezoekers naar je pretpark trok.

Atari zegt ook te werken aan Dungeons & Dragons: Warbands, een rollenspel exclusief voor de iPad en Android-tablets. Deze game zou in december in de App Store verschijnen. De uitgever wil in november ook Atari Casino uitbrengen, een freemium-spellenverzameling waarin je een aantal oude arcadespellen kunt spelen. Ook zijn er een aantal gokspelletjes waar je tijd in kunt steken.

Daarnaast verschijnt er in november een vernieuwde versie van het Atari 2600-spel Outlaw, één van de eerste schietspellen die voor spelcomputers verscheen. Eerder bracht Atari al een vernieuwde variant van een klassiek spel uit met Centipede: Origins, waar volgens de uitgever een update voor staat gepland die in november beschikbaar zal zijn. De update introduceert nieuwe wapens, gadgets, levels en uitdagingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2012, 10:48
Categorie Games
Onderwerp rollercoaster

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.