iCulture speelt: Dragons: Rise of Berk, OTTTD, Bill Killem en Gunfinger

Onze weekendgames voor iPhone en iPad waren Gunfinger, Dragons: Rise of Berk, Bill Killem en OTTTD. Bijna allemaal gratis, allemaal leuk.

ICS Gunfinger iPad iPhone headerWe zijn het weekeinde uit, tijd om de balans op te maken van de leukste games van de afgelopen dagen. Naar zaterdag en zondag toe speelden we al Globosome, Uncanny-X-Men, SXPD, F1 Race Stars en Drawn to Life en Bounden. Ín het weekeinde speelden we er een stapel leuke nieuwe games bij. We bouwen een drakendorp in Dragons: Rise of Berk, combineren strategie en tower defense in OTTTD, platformen in Bill Killem en schieten groene zombies in Gunfinger.

Dragons: Rise of Berk

ICS Dragons Rise of Berk iOSHeb je al eerder een bouwgame gezien waarin er zoveel leven over je dorp heen vloog? Dragons: Rise of Berk haakt in op de DreamWorks-filmserie How to Train A Dragon en als je een beetje doorbouwt met nieuwe gebouwen en broedplaatsen, stikt het al snel van de grote draken die over je dorp heen vliegen. Rise of Berk is leuk vormgegeven met compacte eilandengroepen en bruggen naar nieuwe gedeelten om meer en nieuwere beesten te ontgrendelen en op te laten groeien. Het bijzondere van het spel zit in dat ‘ontdekken’ van de 18 drakensoorten en 12 specifieke draken die je in de films kan tegenkomen, inclusief Toothless, Stormfly en Skullcrusher bijvoorbeeld. Verder verzamel je natuurlijk vooral veel opbrengsten van je dorp voor je verder kan bouwen, voltooi je missies voor bonussen en kan je in-app aankopen besteden aan het versnellen van processen. Dragons: Rise of Berk is niks bijzonders, maar houdt de sfeer van de films wel goed vast.

Downloaden: Dragons: Rise of Berk (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

OTTTD: tower defense en strategie

ICS OTTTD iPad iPhoneAls er één gamegenre is op de iPhone en iPad dat gewillig stilstaat, dan is het wel de tower defense game. Verdedigingsspellen waarin je torens langs de kant van de weg plaatst om je te beschermen tegen indringers die je basis willen aanvallen, zijn al geruime tijd populair op het touchscreen. Terwijl ze per stuk eigenlijk maar marginaal vernieuwen. OTTTD is het nieuwste wapenfeit in het genre. De game onderscheidt zich door lekker vette cartoonbeelden en de toevoeging van hero’s. Robotachtige spierbonken aan de kant van het pad die je zelf kan verplaatsen en in de actie laat deelnemen terwijl de torens hun werk doen. We hebben het wel eens eerder gezien, maar in OTTTD voelt de combinatie van tower defense en actieve strategiegame erg natuurlijk. Ja, je moet meer multitasken dan in ‘passieve’ tower defense games en poeh hee, OTTTD kan in die basis al behoorlijk pittig zijn… maar als je ook gigantisch luchtverkeer uit de buurt van je basis moet houden, maak dan je borst maar nat.

Downloaden: OTTTD (€2,69, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Bill Killem: platformtalent testen

ICS Bill Killem platformer iOSDe platformer op de iPhone en iPad is bijna gedegradeerd tot een spelgenre waarin je nog maar één knop hoeft in te drukken: die om te springen. Er zijn gelukkig wat goede uitzonderingen als Rayman Fiesta Run, Adventure Beaks en Wind-Up Knight 2, waarin je knoppen of vegen aan elkaar rijgt en je daarmee allerlei levels kan halen, maar wat als je nou precies de gulden middenweg wilt tussen een echte platformer en een highscoregame? Een platformer die je in hele korte sessies kan spelen? Dan kan je wel eens bij het eind vorige week uitgebrachte Bill Killem terechtkomen, een nieuw spelletje uitgegeven door Chillingo. Het heeft ouderwets gewoon een knop naar links en rechts, een om te springen en een om te schieten. Maar het heeft nieuwerwets wel een highscore-opzet. Zo komt het dat je over willekeurige omgevingen raast, willekeurig geplaatste vijanden neerhaalt, kratten omver schuift, explosieven explodeert en vooral váák doogaat. Bill Killem begint elke poging opnieuw. Het houdt je zoet met nieuwe missies en met de gedachte dat je echt wel meer platformtalent hebt dan je in de afgelopen poging liet zien. Zo begin je nog een potje, en nog een, en nog een…

Downloaden: Bill Killem (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Gunfinger: gevaarlijke vingertoppen

ICS Gunfinger iPad flick grenadesLopen en kijken, dat doet Gunfinger wel voor je. Maar wil je zelf nog wel even de hordes zombies aan flarden schieten? Je vingertoppen zijn de wapens in Gunfinger, met de beperking dat je wel door je magazijnen heen kan gaan en het spel af en toe de rust vraagt om even te herladen. Geen klakkeloos gevingertik op het scherm dus, maar gericht schieten met je beperkte munitie. Het is een leuke bezigheid tegenover de groene zombies die in een aanstekelijk hilliebillie-wereldje vol banjo’s, mijnen en Western-achtige dorpjes zijn gestopt. Gunfinger heeft een opbouw die sterk aan Dead Trigger 2 doet denken. Je kan een eind komen met betere wapens die je spaart en updates die je koopt, maar zal constant wel een behoefte voelen nog even wat granaten te kopen (die je overigens lekker over het beeld zwiept) om de steeds grotere en gevaarlijkere tegenstand van je af te slaan. Onverlet is het wel een lekker schietspelletje, dat vooral lekker gek is qua sfeer.

Downloaden: Gunfinger (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2014, 19:45
Categorie Games
Onderwerpen chillingo, iculture speelt, tower defense

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.