Hard Gras en VI Boeken als losse apps uitgekomen op de iPad

Het voetbalmagazine Hard Gras en de boekensectie van Voetbal International hebben elk hun eigen iPad-app gekregen. Je kan de aankopen overhevelen vanuit de eerder verscheen VI-app voor de iPad.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Hard Gras iPad voetbalmagazineHard Gras is vanaf nu als losse app te downloaden op de iPad. Het magazine van Voetbal International waarin schrijvers alle ruimte hebben voor uitgebreide achtergrondverhalen en reportages, is los of in abonnementsvorm te koop in de applicatie die als kiosk dient. Goedkoop is het blad met naar eigen zeggen ‘literaire, aangrijpende, hilarische, serieuze en tegendraadse voetbalverhalen’ niet: voor een apart nummer betaal je 7,99 euro.


Hard Gras iPad layoutBij het afsluiten van een abonnement, betaal je 6,99 euro per twee maanden en daarmee per nummer: Hard Gras verschijnt zes keer per jaar. Voor dat geld krijg je een magazine dat trouw is gebleven aan de papieren variant: veel witruimte, hier en daar een foto en tekstkolommen over de breedte in beeld die je kan inzoomen om ze beter te lezen. Je hoeft geen implementatie van video’s of slideshows te verwachten: Hard Gras is een rechtstreekse overzetting van papier.

VI Boeken Digitaal iPadHard Gras was voorheen te downloaden in de iPad-app van Voetbal International, maar is daarvan losgerukt met ingang van de nieuwe applicatie. Je kan je voormalige inkopen vanuit de Vi-app overzetten naar de nieuwe app, door een VI-account aan te maken en die in Hard Gras weer raad te plegen. Daarna kan je de aankopen overhevelen naar de nieuwe app. In de App Store-omschrijving lees je hoe.

De behandeling van Hard Gras is ook toegepast op de boeken die je vanuit de VI-app kon downloaden. Je kan voortaan boeken teruglezen als je ze al eerder hebt gekocht, en nieuw kopen in de VI Boeken Digitaal-app. Die dient eveneens als kiosk en ook daarin kan je losse boeken kopen om in de app te lezen. Je treft er onder andere werken van en over Kees Jansma, Hugo Borst, Rene van der Gijp en Nico Dijkshoorn.

Downloaden:
Hard Gras (gratis, €7,99 per los nummer)
VI Boeken Digitaal (gratis, prijs verschilt)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.