Happzy: 240.000 Europese restaurants gerecenseerd op je iPhone

Happzy is een iPhone-applicatie die experts- en gebruikerservaringen van meer dan 240.000 Europese restaurants op een rij zet. Het ondersteunt alleen grote steden maar zit boordevol nuttige informatie.

Happzy iPhone iPod touch restaurantsDe applicaties Yelp, IENS en SpecialBite zijn inmiddels aardig gerenommeerde diensten als het gaat om restaurantinformatie vinden op je iPhone. Happzy is een betrekkelijk nieuwe speler op de markt en verdiept zich niet zozeer in de eettentjes in je buurt, maar de beste restaurants in grote Europese steden. Het levert volgens de ontwikkelaar een index op van meer dan 240.000 beoordeelde restaurants – maar daarvan worden alleen de beste getoond.

Het doet wel even de wenkbrauwen fronsen. Happzy heeft geen resultaten in Groningen of Leeuwarden, maar bevat wel een stedenlijst die begint met het Deense Aarhus. De informatieknop in de applicatie laat zien wat de insteek is: de goede restaurants naar voren laten komen als je op een locatie bent. De app gebruikt daarvoor een algoritme gebaseerd op de recensies van onder andere Gault Millau, Michelin, Zagat, Lonely Planet, Qype en Tripadvisor, maar ook van tientallen databases met gebruikersrecensies. De gemiddelde beoordeling die daaruit rolt, is leidend in de applicatie. Als je zoekt op een stad zie je bovenaan de eetgelegenheid met de hoogste waardering. De naam van het etablissement, de prijsklasse, de keuken, een kleine foto en de huidige afstand maken de gegevens af. Het levert een overzichtelijke lijst op.

De informatiepagina van een restaurant is uitgebreid. Je treft altijd een beknopte omschrijving met een recenserend karakter. Beschrijvend over de sfeer van een restaurant, de kwaliteit van de bediening en over het eten. Hier merk je de meerwaarde van een verzameling meningen van experts ten opzichte van gebruikersrecensies, die vaak veel beperkter zijn dan dit. Verder staat er bij de informatie wat een 3-gangen menu kost en wanneer het restaurant open is. Er staat kort het karakter beschreven, je leest wat de keuken is en ziet vaak een of meerdere foto’s. Het adres verwijst naar Google Maps, het telefoonnummer laat je meteen bellen en de website bezoeken en een e-mail sturen kan meteen vanuit de applicatie. Je ziet zelfs hoe je er komt met het openbaar vervoer. De beknopte omschrijving is soms wat slordig opgemaakt, maar Happzy floreert werkelijk in zijn informatievoorziening.

De zoekmogelijkheden in de app zijn slim verpakt. Je kiest eerst op huidige locatie gebruiken of zoeken op stad. Dan kom je op een pagina met vier balken. Je kan er de minimum- en maximumprijs aangeven, de keuken en het karakter van het restaurant. Dat is onderverdeeld in levendig, romantisch, rustig en zakelijk. Tenslotte kun je ook een naam invoeren om op te zoeken. Een optie om aan te geven of reservering vereist is of niet, zou het geheel af maken. Als je een account aanmaakt, kun je favorieten opslaan en terugvinden op de pagina ‘Mijn Selectie’.

Het liefst zouden we de omschrijving en recensie van Happzy ook zien bij restaurants in de buurt – en eigenlijk ook elk restaurant waar we tot dusver al hebben gegeten. Happzy is een prachtige applicatie voor iedereen die graag een herinneringswaardige hap neemt.

Downloaden: Happzy (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2011, 12:55
Categorie Nederlandse apps
Onderwerpen eten, specialbite, voeding, yelp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.