Condition One: op je iPad rondkijken in oorlogssituaties

Condition One is een nieuwe app waarmee je interactief kunt rondkijken in oorlogsomgevingen. De app is gratis en bevat 4 films.

condition-oneCondition One is een bijzondere nieuwe iPad-app. In deze video-app word je ondergedompeld in een oorlogsomgeving, waarbij je met een virtuele camera kunt rondkijken. Je bepaalt zelf of je op en neer, links of rechts beweegt met de camera. De ervaring is wat te vergelijken met de Porsche-app, waarbij je ook zelf bepaalt hoe je rondkijkt. Alleen is het thema hier wel een stuk serieuzer: oorlogsscenes in de brandhaarden van de wereld.

Het lijkt alsof je in een andere realiteit terechtgekomen bent. Het zal duidelijk zijn: Condition One is geen game. De gratis app wil een serieus verhaal te vertellen en probeert je daarbij te betrekken met interactieve functies. Er zitten drie korte video’s in, die zullen worden aangevuld met nog meer videocontent. De huidige video’s zijn gemaakt door Patrick Chauvel, fotograaf in oorlogssituaties. De app is gratis en afgestemd op de iPad 2 met iOS 4.2 of hoger. Je kunt Condition One ook op de iPad 1 installeren, maar dan heb je niet de volledige functionaliteit, wegens het ontbreken van een gyroscoop. Daardoor heb je niet de immersive ervaring die je op de iPad 2 hebt.

Downloaden: Condition One (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2011, 16:22
Categorie Nieuws
Onderwerp geruchten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.