Hanzehogeschool Groningen brengt iPhone-app voor Open Dag 5 november uit

De Hanzehogeschool Groningen introduceert voor haar jaarlijkse open dag op zaterdag 5 november een gratis app met informatie over alle opleidingen, het programma, actueel nieuws en de mogelijkheid om wijzigingen in het programma als pushnotificatie te ontvangen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Open Dag HanzeDe Hanzehogeschool Groningen organiseert aankomende zaterdag 5 november haar jaarlijkse open dag voor nieuwe studenten, waar zij kennis kunnen maken met de school en zich kunnen oriënteren op de studies die worden aangeboden. In plaats van een papieren brochure met alle informatie heeft men dit jaar gekozen om speciaal voor de open dag een gratis app voor iOS (iPhone) en Android uit te brengen: Open Dag Hanze.

De applicatie biedt in feite dezelfde informatie als een brochure, maar dan op je iPhone met extra’s zoals actueel nieuws, het bestellen van een brochure en het ontvangen van laatste wijzigingen door middel van pushnotificaties. Per hoofdonderwerp, bijvoorbeeld Techniek, toont de applicatie de locaties waar voorlichting over een bepaalde opleiding wordt gegeven. Deze worden weergegeven op een kaartje, waarna je voor de locatie het specifieke programma van die dag kunt raadplegen. Deze kaart heeft ook de mogelijkheid om je huidige locatie op te vragen, zodat je kunt zien hoe je bij een bepaalde locatie moet komen. Via de knop “Plattegrond” heb je de mogelijkheid om alle opleidingen op een overzichtskaartje weer te geven evenals algemene zaken zoals parkeerplaatsen, workshops enzovoort.

Via de tab “Programma” kun je als gebruiker zelf een programma samenstellen. Met de knop “Opleidingen” kun je bladeren door alle opleidingen die worden aangeboden, maar het is ook mogelijk om dit per onderwerp te doen, bijvoorbeeld “Recht & Bestuur”. Als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in de opleiding HBO-Rechten, dan krijg je over die specifieke opleiding algemene informatie voorgeschoteld en heb je ook de mogelijkheid om meteen te kijken wanneer er voorlichting over gegeven wordt en waar dit plaatsvindt. Je kunt zelfs meteen een brochure bestellen, al word je daarvoor wel doorgestuurd naar een website; het is helaas niet mogelijk om dit binnen de app zelf te doen.

De app legt ook veel nadruk op het sociale aspect. Je kunt in de applicatie zien wat er door de Hanzehogeschool zelf getweet wordt en wat er door anderen via #hanze of @hanze op Twitter wordt geplaatst. Ook kun je meteen inloggen op Facebook om te zien wat er daar zoal over de Hanzehogeschool en de open dag wordt gedeeld. Ten slotte kun je meteen inchecken via Foursquare en Gowalla en zelfs (via Facebook) jouw eigen foto van de open dag versturen.

In het menu “Meer” vind je nog wat handige informatie zoals dingen die je zou moeten weten of wat leuk is om te weten en welke vragen je over een opleiding zou kunnen stellen. De app werkt op zowel de iPhone als de iPad, maar is niet universeel: op de iPad draait het in de modus voor iPhone-apps. Wel heeft de app ondersteuning voor het retina display van de iPhone 4, 4S en 4e en 5e generatie iPod touch. De Open Dag Hanze-app is ontwikkeld in samenwerking met de Hongaarse ontwikkelaar Canecom, die ook de officiële app voor muziekfestival Sziget 2011 heeft ontwikkeld. Zij hebben voor de app de basis van de Sziget-app genomen en deze vertaald naar de situatie voor de open dag. Naast Hongaars is de app beschikbaar in de talen Nederlands en Engels.

Downloaden: Open Dag Hanze (gratis)

De TU Delft heeft ook een open dag-app met de naam Open Dagen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2011, 11:33
Categorieën Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen groningen, informatie, studenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.