Oh! Edo Towns: nieuw spel van Game Dev Story-ontwikkelaar

Oh! Edo Towns is de laatste game van Game Dev Story-maker Kairosoft. In dit spel moet je een traditionele Japanse stad bouwen en gebouwen zo gunstig mogelijk positioneren.

Oh! Edo TownsSinds Game Dev Story in de App Store verscheen, lijkt ontwikkelaar Kairosoft helemaal gebeiteld te zijn op te iPhone. Zo hebben ze vandaag ook Oh! Edo Towns uitgebracht in de App Store. In dit spel bouw je een stad in de stijl van het oude Japan. Hoe beter je gebouwen positioneert, hoe hoger je zult scoren en hoe beter je stad uiteindelijk zal worden. Het spel maakt gebruik van veel spelelementen die ook in onder andere Game Dev Story opdoken.

Oh! Edo Towns doet in de eerste plaats erg denken aan de bekende sim-game Sim City. Waar Sim City je aan het werk zet met het aanleggen van rioleringen en stroommasten, is het in Oh! Edo Towns juist belangrijk om toeristische gebouwen naast elkaar te zetten. Spelers zijn vooral bezig met het creëren van een zo leuk mogelijke stad, die de moeite waard is om te bezoeken.

Eind oktober lanceerde in Japan Zaibatsu Towns, een andere game waarbij je niet een historische maar een moderne stad moet bouwen. Over een vertaling van dit spel is nog weinig bekend, maar Kairosoft kennende zal deze niet lang op zich laten wachten.

Eerdere games van Kairosoft vielen vaak bij spelers in de smaak. De studio werd befaamd na de lancering van Game Dev Story, waarin je een spelontwikkelaar bent. Grand Prix Story, Mega Mall Story, Hot Springs Story en Pocket Academy lieten spelers allemaal een andere bezigheid simuleren. Een aantal basiselementen kwamen in deze games altijd terug, maar ze wisten allemaal hun eigen twist aan het simulatiegenre te geven.

Downloaden: Oh! Edo Towns (€2,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2011, 10:21
Categorie Games
Onderwerpen kairosoft, simkaart, simulatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.