Guessomania: online gekke antwoorden raden tegen anderen

Guessomania voor de iPhone is een nieuwe online quiz in de vorm van SongPop. Je speelt tegen mensen van over de hele wereld en raadt het antwoord op allerlei ongebruikelijke vragen.

Guessomania iPhone spel online asynchrone multiplayerDe online muziekquiz SongPop is leuk, maar houdt niet voor iedereen lang stand. Als je hetzelfde muziekfragment voor de vijftigste keer langs hoort komen om te raden, gaat de lol van het daadwerkelijk testen van je muziekkennis er wel af. Nu is er een online quiz die je tegen anderen kan spelen, waarbij de kans nogal wat kleiner is dat je het antwoord weet. In Guessomania krijg je vragen waarop je het antwoord eigenlijk alleen maar kan gokken. Tja, hoe oud trouwt de gemiddelde Fransoos voor de eerste keer eigenlijk?

Hoe vaak wordt iemand uit Londen op camera vastgelegd? Hoe lang is OMG al een gebruikte afkorting voor Oh My God? En hoeveel geweren had Elvis in zijn collectie? Oké, dat laatste kan je weten als je een liefhebber bent, maar voor de rest is het goede antwoord raden knap lastig in Guessomania. Gelukkig hoef je het antwoord niet zelf in te voeren, maar krijg je een slider in beeld met een begin- en eindwaarde waar je tussen kan gaan zitten. Wat is het recordaantal jonkies dat één kat ooit kreeg? Je kan schuiven tussen de 150 en 550. Wie er het dichtste bij zit, wint de ronde.

In tegenstelling tot Song Pop, kan je niet razendsnel door alle vragen binnen een categorie heen. Na elke vraag wacht je tot de ander eveneens antwoord geeft. Je krijgt beide gegokte waarden geanimeerd op de schuifbalk te zien en ziet daarna wat het daadwerkelijke antwoord was. In het geval van de kat: 420! Voor elke vraag kan je een set munten verdienen die je later kan uitgeven aan bijvoorbeeld een vraag in een willekeurige categorie, in plaats van de standaard categorieën weird, natuur, samenleving, Obama 2012 en Romney 2012. Als je de betaalde Deluxe-versie hebt gedownload, krijg je er nog twee rubrieken bij. Nieuwe rubrieken kan je kopen voor 249 munten per stuk.

Guessomania antwoord raden Guessomania iPhone antwoord

Er is één nare kanttekening te plaatsen bij Guessomania. Als je rappe vingers hebt en een toetsenbord bij de hand, dan kan je binnen de tijdslimiet van de applicatie, het antwoord ook nog wel Googlen. Hoeveel punten is de Golden Snitch waard in Harry Potter’s sport Quidditch? Het is gelukkig niet altijd zo eenvoudig. Crucialer is het minpunt dat je openstaande games niet kan verwijderen. Met een veegbeweging ga je namelijk naar je vriendenpagina, of ranglijst met het wekelijkse klassement. Het is met name irritant omdat de gratis versie een maximum van 10 potjes heeft en willekeurige spelers je ook kunnen uitnodigen. De betaalde versie verwijdert de restrictie. Daarnaast krijg je in die versie ook power-ups tot je beschikking die het antwoorden eenvoudiger maakt en worden de reclames verwijderd.

Dat Guessomania Engelstalig is, mag geen groot probleem heten met de simpele vragenstelling in de app en de vragen die over de gehele wereld gaan. De wat slome menu’s en het niet weg kunnen halen van spelletjes zijn punten die Guessomania mag verbeteren om nog leuker te worden.

Downloaden:
Guessomania Deluxe (€0,79, geen advertenties, extra rubrieken)
Guessomania Free (gratis, maximaal tien potjes)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2012, 20:20
Categorie Games
Onderwerpen asynchroon, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.