iOS game-update: Need for Speed Most Wanted gameplay, Punch Quest en GvdW

In de Game-update signaleren we een nieuwe trend: oneindig slaan. Punch Quest is een goed voorbeeld daarvan. EA heeft een video uitgebracht van Need for Speed Most Wanted en de game van de week is Letterpress. Waarom? Dat lees je in de GU!

GU VR Punch Quest iPhone Jetpack JoyrideDe Game van de Week is Letterpress, het nieuwe strategische woordspel van ex-Apple ontwikkelaar Atebits – en in deze iOS game-update leggen we precies uit waarom het spelletje zo goed is. Hoe rustig het spel er ook uitziet. We zijn zo’n beetje lamgeslagen van de energiestoot die Punch Quest uitdeelt: een gratis ram-iedereen-op-zijn-smoelfestijn dat fans van Jetpack Joyride moet aanspreken. Oh, en dan zijn er nog gameplaybeelden van de nieuwste Need for Speed.

Need for Speed Most Wanted gameplay-video

GU DO Need for Speed Most Wanted iPhone“Zeer binnenkort.” Dat zegt EA over de releasedatum van Need for Speed Most Wanted op de iPhone en iPad. Dat ligt ook wel een beetje in de lijn der verwachting, want de versie voor de ‘grote’ spelcomputers wordt volgende week in de schappen gescheurd. We kunnen dus alvast in onze handen wrijven voor snelle raceactie in stedelijke omgevingen, waarbij je regelmatig de hete adem van de politie in je nek zal voelen. Die bemoeit zich namelijk net zo graag met de races als je tegenstanders op het wegdek, en zal je proberen dwars te zitten met wegafzettingen en achtervolgingen, waarbij oom agent niet terughoudend is om je in de wielen te rijden. Vermoeden we hoor. Wat in ieder geval duidelijk wordt aan de hand van de nieuwe beelden, is dat er een soort grauwe laag bovenop het beeld van Need for Speed Most Wanted ligt die bijna verdoezelt dat het spel van zichzelf best wat kleurtinten heeft. Verder kunnen we er eigenlijk niet zoveel uit halen, anders dan dat het wel goed zit met het snelheidsgevoel. In hoeverre lijkt het op de spelcomputerbroer? Zit er een online multiplayer in? We gokken een halve week tot een week wachten voordat we het antwoord hebben.

Oneindige stomper: Punch Quest

GU VR Punch Quest iPhone iPod touchWe hebben het oneindige springen gehad en het oneindige rennen en nu, langzaam aan schemert de volgende hype door in de App Store: oneindig slaan. Of ja, net zolang totdat je doodgaat en een nieuwe poging moet beginnen dan. Punch Quest is de nieuwste toevoeging in het genre en eigenlijk de eerste die we echt het bespreken waard vinden. Het spel is gratis te downloaden en pakt je meteen in met een nostalgisch 16-bit gevoel van grofkorrelige pixels en muziek die ook niet helemaal meer met de tijd mee kan. Je loopt automatisch in de grotten waarin je stuit op skeletten, vleermuizen, spoken, orcs en tientallen varianten daarop. De luchtledigen pak je aan met een spring-sla knop links, de grondtroepen verkoop je een ram met de knop rechts. Het spel voert de hoeveelheid tegenstanders en actie na een kleine liefdadigheidsminuut flink op en dan moet je eigenlijk sneller dan je denken kan tegenstanders het veld uit slaan en hun steeds talrijker wordende aanvallen ontwijken. Het spel geeft je vijf hartjes en dus levens om mee te beginnen en dat is precies het goede aantal voor krachtige highscore-sessies. Power-ups gooien de afwisseling omhoog – zo rijd je soms zomaar op een vuurspuwende dino – en in een tamelijk onoverzichtelijke in-app winkel kan je (echt) geld uitgeven aan items die je overlevingskans vergroten. We kunnen er hoog of laag over stompen, maar Punch Quest voelt als de opvolger van Jetpack Joyride. Pats.
Downloaden: Punch Quest (gratis, universele app)

Game van de Week: Letterpress

Game van de WeekZit je een beetje bovenop de Amerikaanse App Store? We garanderen je dat 780 recensies voor een woordspel een dik uur na de uitgave ervan, een ongekende prestatie is. Het lukte Atebits, een ex-werknemer van Apple en ex-bedenker van de Twitter-app Tweetie. Zijn woordspel Letterpress is werkelijk fenomenaal verpakt, in een prachtig minimalistisch uiterlijk waarin elke druk op een knop, een subtiele animatie ontlokt. En Letterpress doet nog iets goed: het is naar wij weten het eerste online multiplayerspel voor de iPhone waarin je puur genoeg hebt aan je standaard Game Center-account en geen extra account hoeft aan te maken. Ideaal. Maar op die punten word je geen Game van de Week in een week waarin ook Gamelofts zombieknaller Zombiewood en de foute knok-platformer He-Man: The Most Awesome Game in the Universe een lach op het gezicht toveren. Daarvoor zorgt de snelle, bijzondere en strategische gameplay van Letterpress. Twee spelers maken om de beurt woorden met de letters overal in het veld en die kleuren na de beurt in zijn kleur. Als de laatste neutraal gekleurde letter gebruikt wordt en dus een kleur krijgt, eindigt het potje en wint degene met de meeste gekleurde letters. Nu komt het: je kan letters van elkaar afpakken door ze her te gebruiken. En nu komt het deel twee: als je zelfgebruikte letters omsingelt met andere letters die je gebruikt, krijgen ze een donkerder kleurtint en kan de tegenstander ze niet meer afpakken. Behalve dan als hij de omringende letters gebruikt. Aanvankelijk lijkt het alsof de laatste beurt in Letterpress erg veel invloed heeft op de spelwinnaar, maar een goed potje is een kat-en-muis om belangrijke letters toe te eigenen en dat is een steekspel dat je niet voor mogelijk had gehouden. Ken je een beetje Engels? Download Letterpress. En anders ook, want Atebits vertrouwt ons zonet toe dat een Nederlands woordenboek op de rol staat!
Downloaden: Letterpress (gratis, universele app)

De koopjeshoek

De koopjeshoek is leeg?! Door de grote hoeveelheid Halloween-koopjes, vind je de aanbiedingen vandaag in de iCulture Deals!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2012, 20:57
Categorie Games
Onderwerpen atebits, gvdw, iculture speelt, letterpress, need for speed

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.