Groove Music Player: iPhone-muziekapp helpt je een handje

Groove - Music Player is een fraaie gratis muziek app voor iPhone en iPad. De applicatie houdt favoriete en recent beluisterde muziek bij.

Groove Music Player iPhone iPadEen muziekapplicatie waar we al een hele tijd niet over hebben geschreven, maar die toch al stevige tijd kan rekenen op een goede beoordeling in de Nederlandse App Store, is Groove – Music Player. De nieuwste update van de applicatie poetst oneffenheden weg uit de grote iOS 7-update die de app eerder deze maand kreeg. Groove staat er weer door in de spotlight. De nieuwe Heavy Rotation-functie en mogelijkheid om je favoriete albums en artiesten snel op te zetten, zijn van toegevoegde waarde op de standaard muziekspeler op de iPhone en iPad.

Het unique selling point van Groove – Music Player is niet overboord gegooid na de iOS 7-makeover. Je komt binnen in een scherm dat je de mogelijkheid geeft een mix op te zetten op basis van artiesten die op je iPhone staan. “Maroon 5 Groovy Mix”, “The Boxer Rebellion Artist Mix”, “Female Vocalists Tag Mix”, zien we op basis van enkele nummers die op de iPhone staan: muziekkeuzes van de app naar aanleiding van de artiest. Als je helemaal carte blanche wil beginnen met het beluisteren van je muziek, kies je voor de optie Choose for me. Maar die mogelijkheden waren er al. Groove werd er groot mee.

Groove Music Player schuifmenu Groove Music Player Spotlight kiest voor je

Het schuifmenu geeft naast de genoemde Spotlight toegang tot nieuwe mogelijkheden. Heavy Rotation is de sectie waarin de app de tracks laat horen die je zelf de laatste tijd al vaak hebt opgezet. Het is een functie die helaas wel een eveneens nieuwe login vraagt, waardoor je een account moet aanmaken in de app. Onder Favorites staan veelvuldig beluisterde artiesten en albums in een beeldrijk overzicht. Nieuwe platen die je koopt tref je bij Just Added. Pas daaronder in het schuifmenu zie je de standaardfuncties van elke muziekspeler op iPhone. Behalve dan de tags. Daarin sorteer je jouw muziek op 1000-en-1 sorteerfuncties die worden aangemaakt aan de hand van de Last.fm-database. Heb je zelf geen omkijken meer naar, dat heeft die site al veel beter gedaan. Zo kies je voor singer-songwriters, elektronische muziek, Nederlandse platen, indie pop, Britpop of een decennium bijvoorbeeld.

Groove Music Player muziekspeler Groove Music Player favorieten beluisteren

Net als andere muziekapps op iPhone, is het handig om alle muziek die je ooit op de iPhone of in iTunes hebt gekocht en gedownload, ook op je huidige toestel te hebben staan. Sinds iTunes Match laden spelers ook de nummers in die je nu niet meer hebt – en dat zorgt voor een hoop ruis in je muziekcollectie. Gelukkig gaat Groove er wel goed mee om: in de speler worden nummers die je niet op je toestel hebt razendsnel overgeslagen en gaat de app door tot het volgende nummer die het wel doet. Zo vallen er geen stiltes tijdens het luisteren – wel zo prettig. Een andere reden om Groove – Music Player te proberen, is de prijs. Die is al een half jaar zeer aangenaam.

Downloaden: Groove – Music Player (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2013, 14:30
Categorie Muziek
Onderwerp playlist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.