Scheikundelessen: bekijk uitlegvideo’s voor HAVO en VWO op je iPhone

Scheikundelessen is een app van Ahmet Kaya uit 5 HAVO. Hij maakte een app met filmpjes, gemaakt door zijn scheikundeleraar.

scheikunde icoonAhmet Kaya zit in 5 HAVO van het Comenius Lyceum in Amsterdam en heeft een iPhone-app gemaakt over scheikunde. Aanleiding waren de filmpjes die zijn scheikundeleraar Sieger Kooij op YouTube publiceert. Ze zijn bedoeld voor leerlingen HAVO en VWO die moeite met scheikunde hebben. In korte filmpjes legt Sieger elk onderwerp van het eindexamen duidelijk uit. En dat slaat aan: de filmpjes zijn al meer dan een miljoen keer bekeken door leerlingen uit het hele land en de filmpjes krijgen veel positieve reacties. Ahmet besloot daarom een iOS-app te maken, zodat je altijd een scheikundeleraar op zak hebt.

Alle scheikundestof voor de HAVO en het VWO vind je terug in de app, in korte filmpjes van maximaal 15 minuten. Je kunt de stof nog eens in je eigen tempo doornemen of snel weer wat stof inhalen als je een les gemist hebt. In het algemene gedeelte vind je alle onderwerpen voor HAVO en VWO. VWO’ers kunnen ook nog de aanvullende filmpjes bekijken. Kortom: heeft je eigen scheikundeleraar geen tijd voor extra uitleg, dan pak je gewoon de app van Ahmet met de filmpjes van leraar Sieger erbij!

Downloaden: Scheikundelessen! (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2013, 18:41
Categorieën Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerp scheikunde

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.