PlayArts: Bruegel voor iPad: ontdek verborgen objecten in oude schilderijen

PlayArts: Bruegel is een iOS-app waarmee je verborgen objecten (hidden objecten) in oude schilderijen moet ontdekken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

arts bruegelHet is een grappig idee: staren naar de klassieke meesterwerken van Pieter Bruegel de Oude en ondertussen een spelletje spelen. PlayArts: Bruegel is een iPad-app waarmee dat kan. In de app vind je de originele meesterwerken van de Vlaamse Renaissance-kunstenaar Bruegel. Jouw opdracht is om de meer dan 200 objecten in de schilderijen te ontdekken.

Er zitten meer dan 90 levels in deze game, plus een extra spelmodus waarbij je in HD-graphics moet gaan speuren. Ondertussen luister je naar de meegeleverde soundtrack. De grap van Pieter Bruegel’s schilderijen is dat ze zo gedetailleerd zijn en zoveel aparte figuren bevatten.

pieter-bruegel-kinderspelen

Zo zijn er vissers, schapenscheerders, gokkers en dieven te zien. PlayArts omdat drie spelvarianten. In Eye Challenge moet je bepaalde objecten vinden in de schilderijen, waarbij je maximaal 6 fouten mag maken. Time Challenge draait om zo snel mogelijk vinden van de objecten. En in Explore Bruegel kun je vier werken van nabij bekijken, waaronder Nederlandse Spreekwoorden (1559), Het Gevecht tussen Vasten en Vastenavond (1559) en Kinderspelen (1560). Ken je de schilderijen nog niet, dan is dit een mooie manier om kennis te maken met de details. In elk level vind je vijf objecten die je moet ontdekken op een bepaald onderdeel van het schilderij. Heb je ze alle vijf, dan ga je door naar een volgend onderdeel van het schilderij, waar je opnieuw vijf objecten moet zien te vinden. Zo werk je het hele kunstwerk af. Speelbaar op iPhone, iPod touch en iPad.

Downloaden: PlayArts Bruegel (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 22:48
Categorie Amusement
Onderwerpen kunst, schilderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.