Gratis iAd Gallery-applicatie toont de beste advertenties voor iOS (VS)

Apple heeft de gratis applicatie iAd Gallery geïntroduceerd waarmee je kunt browsen in de verschillende iAd-campagnes die op iOS-apparaten worden vertoond.

iAd GalleryApple heeft vanavond een nieuwe gratis app in de App Store gelanceerd. Met iAd Gallery voor de iPhone kun je rondneuzen in het aanbod van specifieke iAd-advertenties voor het iOS-platform. Apple wil met de app voornamelijk de beste iAd-campagnes laten zien die de afgelopen weken op iOS-apparaten werden getoond. Binnen de applicatie kan er gezocht worden op categorie, functionaliteit en adverteerder. Browsen kan door een soort carrousel met verschillende advertenties. De applicatie kan meer informatie over een adverteerder laten zien en je kunt zelfs favoriete advertenties opslaan.

iAd is Apple’s eigen mobiele advertentieplatform dat de concurrentie aan moet gaan met Google’s populaire AdMob-platform. Dit probeert Apple onder meer te bereiken door gelikte advertenties met allerlei functies die de gebruiker niet dwingen om de applicatie te sluiten, zoals bij veel andere advertenties wel vaak het geval is. De nieuwe applicatie lijkt met name gericht op media en het bedrijfsleven om iAds te promoten. Vanuit de applicatie kun je contact opnemen met Apple’s iAd-team voor meer informatie over deelname, niet echt iets wat een doorsnee iPhone-gebruiker waarschijnlijk zal doen.

De introductie van de app komt op een moment dat autofabrikant Toyota de alternatieve App Store Cydia (jailbreak) als advertentieplatform heeft ontdekt en sinds afgelopen weekend een eigen iPhone-autothema heeft. Het nieuws is Apple ook niet ontgaan en die heeft het bedrijf inmiddels gevraagd om het thema te verwijderen. Hieraan heeft Toyota reeds gehoor gegeven, zo liet een woordvoerder aan de website ModMyi.com weten.

Downloaden: iAd Gallery (gratis, US App Store)

De applicatie is vooralsnog niet in de Nederlandse App Store beschikbaar.

via: MacStories

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2011, 2:59
Categorie Uncategorized
Onderwerpen apple, gratis, iads

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.