Gouwe ouwe zoeken en luisteren met fraaie radio-app Rewind Radio

Met Rewind Radio voor iPhone kun je muziek uit een bepaald seizoen, jaar of decennium zoeken en afspelen. Leuk om herinneringen op te halen.

rewind radioAltijd al willen weten welke hits er ten tijde van jouw geboorte populair waren? Of welke nummers ook alweer grijs werden gedraaid in jouw toenmalige disco op de middelbare school? Rewind Radio biedt uitkomst. In de handige app kun je muziek zoeken op seizoen, jaar of decennium. Kies voor zomer 1987 en luister bijvoorbeeld naar previews van “Wanted Dead or Alive” van Bon Jovi en “I Wanna Dance with Somebody” van Whitney Houston, die achter elkaar worden afgespeeld. Als de liefde voor bepaalde muziek helemaal terug is kun je vanuit de app meteen het iTunes-nummer kopen. Als je een Rdio-abonnement hebt is er goed nieuws: je kunt dan nummers in hun geheel afluisteren, waardoor de app als volledige radio-app functioneert, maar dan voor muziek uit geselecteerde periodes.

Rewind Radio houdt bij welke kanalen je recentelijk hebt geluisterd, maar als je met een Rdio-account bent ingelogd kun je periodes ook opslaan door op het hartje te tikken. Je vindt deze muziek dan terug in het menu op links, onder Moments. Als je anderen op de hoogte wil stellen van jouw hervonden muziek kun je hen informeren over het jaar, decennium of het seizoen dat je luistert via SMS, e-mail, Facebook of Twitter.

nummerperiodes

Net als veel andere radio-apps toont Rewind Rdio van ieder nummer een mooie cover. Zeker bij oude muziek is het erg leuk om naar oude LP-hoezen te kijken terwijl je aan het luisteren bent. Zo krijg je optimaal de sfeer mee van de periode die jij hebt uitgekozen. Sowieso is Rewind Rdio fijn vormgegeven, met een strakke en simpele interface. Met een Rdio-abonnement is de app optimaal te gebruiken, maar ook zonder is de applicatie handig om lekker in oude muziek te grasduinen en herinneringen op te halen. De muziek in Rewind Rdio loopt terug tot 1960.

Downloaden: Rewind Radio (gratis, iPhone, iOS 7.0+)
Ook genoemd: Rdio (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 14:53
Categorie Muziek
Onderwerpen radio, rdio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.