Ghostwriter: minimalistische tekstverwerker voor iPad en iPhone

De iOS-tekstverwerker Ghostwriter biedt een minimalistisch tekstveld, zodat je met zo min mogelijk afleiding kunt schrijven.

GhostwriterDe App Store heeft er met Ghostwriter weer een minimalistische tekstverwerker bij. Ghostwriter toont enkel een tekstveld en daarboven een zwarte balk, zodat je enkel op de tekst hoeft te richten. De app kan ook nog eens worden gekoppeld aan iCloud en Dropbox, zodat je teksten makkelijk kunt synchroniseren met andere iOS-apparaten of computers.

GhostwriterGhostwriter ondersteunt ook HTML en Markdown. Hierdoor is het mogelijk om een webpagina te schrijven, of teksten snel op te maken met behulp van bepaalde tekens. Het eindresultaat van je webpagina of opgemaakte tekst kun je ook snel in een previewscherm bekijken, zodat je zeker kunt zijn geen fouten te hebben gemaakt.

Ghostwriter is zeker niet de enige in zijn soort: het populaire iA Writer biedt bijvoorbeeld al lange tijd een manier om op de iPad simpel te schrijven. Ghostwriter lijkt het vooral van de previewvensters te moeten hebben. Of dat genoeg voor jou is om over te stappen van een al bewezen alternatief, blijft natuurlijk de vraag.

Downloaden: Ghostwriter (€4,49, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2013, 17:55
Categorie Productiviteit
Onderwerp writer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.