FioWriter: iPad-tekstverwerker met toetscommando’s

FioWriter is een gratis tekstverwerker met toetscommando's, woorden tellen, zelf je toetsenbord indelen, klembord en TextExpander-ondersteuning.

fiowriter tekstAlweer een tekstverwerker voor de iPad? Ja, maar deze heeft toetscommando’s, zoals je ook op de desktop gebruikt. FioWriter is een universele tekstverwerker die sinds eind december gratis is geworden. Bij FioWriter gaat het niet om veegbewegingen, zoals bij de meeste andere tekstverwerkers voor de iPad. Je drukt op Command+C om te kopiëren en Command+V om te plakken. Er zijn hotkeys om de cursor te bewegen en om te zoeken in de tekst.

fiowriterWil je bijzondere tekens invoegen zoals het pi-symbool, dan kan dat. Wil je je toetsenbordindeling zelf bepalen, dan kan dat ook. En je kunt zelfs meerdere tekstfragmenten op het klembord zetten en later invoegen. Er is bovendien gedacht aan ondersteuning voor TextExpander.

Documenten die je met FioWriter schrijft kun je synchroniseren met iCloud en Dropbox, waarbij je tussendoor ook offline kunt werken. FioWriter heeft een autosave-functie zodat je niets kwijtraakt. Er zijn meer dan 30 snelkoppelingen voor het bewerken van teksten en het verplaatsen van de cursor. Verder vind je in FioWriter functies die je ook bij andere iPad-tekstverwerkers tegenkomt, zoals een optie om woorden te tellen en teksten schermvullend te bewerken.

Downloaden: FioWriter (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2013, 23:20
Categorie Productiviteit
Onderwerpen tekstverwerker, writer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.