iA Writer vernieuwd met functies voor Dropbox en Markdown

De tekstverwerker iA Writer voor iPad, iPhone en Mac is verbeterd. Er zitten betere Dropbox-functies in en het exporteren van Markdown naar Word 2007 gaat beter.

ia-writer-iphone-ipadDe teksteditor iA Writer heeft een update gekregen. Dat geldt zowel voor de iOS-versie (geschikt voor iPhone en iPad) als voor de Mac-versie. Beide apps blinken uit door eenvoud en functionaliteit. In de iOS-versie worden voortaan wijzigingen van Dropbox gehaald. Ook worden conflicten met versies die op Dropbox staan nu beter opgelost. Heb je moeite met lezen omdat je slechtziend bent, dan is het goed om te weten dat iA Writer nu grote letters ondersteunt via de toegankelijkheidsinstellingen. nog wat meer veranderingen: automatische naamgeving van documenten, beter omgaan met hernoemen van documenten en localisaties voor diverse talen waaronder Chinees, Frans, Duits, Russisch en Japans (maar geen Nederlands). iA Writer heeft een betere performance gekregen, geeft je nu de mogelijkheid om tussen e-mailhandtekeningen te wisselen en kan vanaf nu bijna elk platte-tekstbestand openen. De toetsenbordbalk is ook verbeterd.

Daarmee hebben we de meeste vernieuwingen opgesomd in de iOS-versie van iA Writer. In de Mac-versie is nu ondersteuning voor de opmaaktaal Markdown als je Microsoft Word 2007 gebruikt. Misschien is het zelfs de eerste tekstverwerker voor de Mac die dat kan (de makers beweren het althans). Je exporteert Markdown-teksten naar .docx en kun ze ook weer importeren van .docx naar Markdown. Handig! Om de app voor nieuwe gebruikers makkelijker te maken heeft iA Writer op de Mac een uitgebreide geïntegreerde helpfunctie gekregen. Een mooie oplossing voor mensen die nog een tekstverwerker zoeken en op iOS kost ‘ie maar €0,89.

Downloaden: iA Writer voor iOS (€0,89, universeel, iOS 5.0+)
Ook verkrijgbaar: iA Writer voor Mac (€4,49, Mac OS X 10.6+)

ia-writer-mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2013, 19:00
Categorie Uncategorized
Onderwerp writer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.