UX Write tekstverwerker ondersteunt nu .docx van Microsoft Word

UX Write is bijgewerkt voor iPad en iPhone en ondersteunt nu .docx-formaat, zodat je er Microsoft Word-bestanden mee kan bewerken.

UX Write iPad opmaakoptiesDe iPad-app UX Write heeft zichzelf een stuk relevanter gemaakt na een nieuwe update. De tekstverwerker kan vanaf de nieuwe versie 1.1 overweg met .docx, ofwel bestanden gemaakt en bewerkbaar in Microsoft Word. Ontwikkelaar UX Productivity beloofde de update al bij de uitgave van de applicatie en heeft zich dus aan zijn woord gehouden. Je kan zodoende documenten verrijken met afbeeldingen, tabellen en voorzien van allerlei indelingen.

Ook andere bekende Word-trekjes vind je terug in UX Write. De bewerkingsbalk bovenin beeld leidt naar de algemene opmaak van het document en de standaarden voor de paragraafstijlen en bevat een menu waarmee je figuren (afbeeldingen en bestanden), tabellen, referenties en weblinks kan invoegen en waarmee je geplaatste figuren en tabellen op rij kan zien en kan verwijderen. Met Outline beheer je de opmaak van de secties en figuren, instellingen leiden naar pagina-instellingen en marges en autocorrectieopties. Ten slotte kan je documenten printen, exporteren als PDF-bestand, e-mailen en openen in andere apps die met het bestandstype overweg kunnen. Je kan docx-bestanden openen en bewerken in UX Write, maar kan ook in het bestandsformaat opslaan als je met een leeg vel begint.

UX Write groot screenshot iPad

UX Write is niet de goedkoopste tekstverwerker op de iPad. De applicatie die vóór de update nog 13,99 euro kostte, gaat de virtuele toonbank over voor 21,99 euro.

Downloaden: UX Write (€21,99, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2013, 17:43
Categorie Productiviteit
Onderwerpen microsoft office, tekstverwerker, writer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.