Bikemap: fietsroutes opnemen en delen met vrienden

iPhone-app Bikemap heeft een nieuwe versie gekregen, die het mogelijk maakt om op een bijbehorende site in te loggen. Zo kun je gefietste tochten vastleggen.

Bikemap iconiPhone-applicatie Bikemap heeft een nieuwe versie in de App Store, die gebruikers opnieuw moeten downloaden als ze de app willen gebruiken. Van gigantische veranderingen is alleen geen sprake: de interface van Bikemap is bijvoorbeeld nagenoeg identiek gebleven. Grote nieuwkomer is de mogelijkheid om je fietstochten op te nemen, zodat je routes kunt delen met je vrienden op Bikemap.net.


Bikemap screenshotDaarmee is het opeens een stuk makkelijker om zelf routes voor Bikemap te maken. De iPhone-app bevat al langer fietsroutes bij jou in de buurt, zodat je kunt zien hoe je wellicht kunt fietsen. Naast algemene informatie over een fietstocht toont de app ook aan hoeveel kilometer je onderweg bent en in hoeverre de hoogte van de weg verandert, zodat je vooraf kunt bepalen of een tocht niet teveel voor je is.

Om je fietsroute op Bikemap’s website te delen, heb je wel een account nodig. Deze kun je vanuit de app maken door je basisinformatie in te vullen, maar het is ook mogelijk om in te loggen met je Facebook-account. De website moet als een sociaal netwerk voor fietsers bij elkaar in de buurt dienen. Naast je zelfgemaakte of gefietste routes kun je namelijk ook status-updates plaatsen.

Downloaden: Bikemap (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2013, 18:29
Categorie Sport
Onderwerp fietsen
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.