Genius Travel review iPhone

Genius Travel: vluchten, hotels en auto’s boeken op prijs

Genius Travel voor de iPhone zie je waarheen je kan vliegen op vaste data tegen een bepaalde prijs. Leuk ter vergelijking, maar met haken en ogen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Genius Travel review iPhoneMet applicaties als Skyscanner en Momondo kan je al een flinke tijd vluchten en hotels boeken. Maar hoeveel apps er al zijn in die categorie; er was blijkbaar nog ruimte voor een andere invalshoek. Met Genius Travel zoek je niet hoe je het goedkoopst naar een bestemming vliegt, maar zie je waar je heen kan voor een bepaald bedrag. Genius Travel is de opvolger van Genius Flight, en biedt nu behalve vluchten ook hotelkamers en autohuur-prijzen.

Dat er zoveel apps op dit gebied zijn, is niet zo vreemd. Apps als Genius Travel pakken een financiële taartpunt als jij besluit via de applicatie te boeken. Al snel een lucratieve business als je app veel mensen bereikt. Het is goed om te weten dat Genius Travel (behalve in de appnaam trouwens overal aan elkaar geschreven) zijn informatie ophaalt in de database van Skyscanner. Die heeft zich al als voordeligste bewezen in eerdere vergelijkingen van vluchtapps, en ook over de autoverhuur-app van Skyscanner zijn we te spreken.

Lees ook: De beste iPhone- en iPad-apps voor vliegtickets boeken

Genius Travel review iPhone zoeken Genius Travel filters instellen iPhone

Helemaal bij de start van de app, kies je of je een vlucht, hotel of auto wilt boeken. De aanpak van de app is steeds hetzelfde. Bovenin beeld geef je met een schuiver de minimum- en maximumprijs aan, kies je een vertrekpunt en bepaal je de aankomst- en vertrekdata. Het aantal passagiers is de laatste instelling. Die lijkt bij vluchten meer voor de sier, want je krijg de prijs per passagier per retour te zien. De resultaten worden geladen in een visuele lijst met een grote afbeelding van de bestemming en de vanafprijs. Met een extra druk zie je de reismogelijkheden onder elkaar, gesorteerd op prijs.

Boekingsvraagtekens

Net als bij Skyscanner en andere vergelijkers, duurt het laden van vluchten en aanbiedingen een tijdje in Genius Travel. Eenmaal op de detailpagina van een vlucht, kan je boeken met een knop rechts onderin en word je doorverwezen naar een mobiele website. Daar gebeurt het in onze test overigens al eens dat we hele andere prijzen te zien krijgen, bijvoorbeeld omdat een website standaard andere opties heeft ingevoerd en je die nog moet bijstellen. Dat verschilt per website, maar maakt het wel extra lastig. Sowieso is boeken op mobiele websites geen fijne bezigheid – helemaal niet vanuit een besloten appomgeving.

Update 3 december: Er is een update (1.0.1) van Genius Travel verschenen, waarin het probleem met ophalen van Schiphol-informatie is opgelost.

Genius Travel steden onder elkaar Genius Travel autoverhuur app iOS

Missers

Helaas heeft Genius Travel meer missers. Zo is de zoekfunctie weinig intelligent, nee, zelfs irritant in gebruik. Je typt in dat je wil vertrekken vanaf Schiphol? Geen resultaat. Dus je zoekt maar op Amsterdam en warempel: dan krijg je als zoeksuggestie Amsterdam Schiphol. Bij hotels in een stad boeken gaat het net zo raar. Net vond je nog op de vlucht dat de bestemming ‘gewoon’ Instanbul heet, maar bij het zoeken naar een hotel wordt daarop geen plaats meer gevonden en moet je gissen naar de originele landbenaming.

Conclusie Genius Travel review

Omdat Genius Travel op dit moment steken laat vallen bij het begin van het proces – het zoeken – tot het eind van het proces – het boeken – is de app op dit moment nog niet aan te raden. De app geeft hooguit een leuke indicatie waar je heen kan voor exact die dagen voor exact die prijs. Dat is een mooie vondst, maar het is nog niet genoeg om Skyscanner van je telefoon te verwijderen.

Pluspunten

  • Waar kan je heen tegen welke prijs?
  • Visuele resultaten

Minpunten

  • Niet goed uitgewerkte zoekfunctie
  • Boekingen afhandelen op websites zelf

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2015, 17:31
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerp reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.